Куди піти у Львові на вихідних. Tvoemisto.tv рекомендує

4381 0
Цими вихідними, 13 та 14 серпня, у Львові відбудеться низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: графіті-фестиваль, концерти класичної музики, лялькові вистави та чимало виставок на будь-який смак. Перелік найцікавіших подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
фото: lviv-online.com

фото: lviv-online.com

Музика

Концерт «Музика літа»

У програмі твори Й.С.Баха, Ф.Мендельсона, В.Белліні. Виконують: з.а. України Ірина Маковецька (сопрано), Юлія Богданова (флейта), Надія Величко (орган).

Дата: 13.08

Час: 17:00

Адреса: Будинок органної та камерної музики, вул. Бандери, 8.

Вхід: 40 грн.

Концерт Gloria

У серпні у Львові та Кракові відбудеться міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові» (13-28 серпня) та «Музика у старому Кракові» (15-31 серпня) як спільний міст дружби між Львовом і Краковом. Третій для львів’ян та 41-й фестиваль для Кракова запросить понад 100 яскравих виконавців з України та Польщі.

Цьогорічний фестиваль у нашому місті пройде під гаслом «Музика у королівському Львові» і об’єднає програми та локації, які відображають настрій цієї доби.

У програмі концерту твори Антоніо Вівальді. Виконують: Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», Людмила Капустіна – мистецький керівник, диригент; «A capella Leopolis», Станіслав Галонський – диригент (Польща).

Дата: 13.08

Час: 18:00

Адреса: Архикатедральний собор св. Юра, пл. Святого Юра, 5

Вхід: 50 грн.

Концерт «Музична мандрівка #1»

Фортепіанний концерт Світлани Позднишевої. Подорож Україною, Угорщиною, Францією та Естонією стане початком циклу «Музичних мандрівок».

У програмі:

Б. Кудрик – Вальс;

Б. Барток – Сонатіна;

К. Дебюсі – Дівчина з волоссям кольору льону;

К. Дебюсі – Місячне сяйво;

С. Франк – Прелюдія, фуга і варіації;

А Пярт – Сонатіна тощо.

Дата: 13.08

Час: 20:00

Адреса: Кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8

Вхід: вільний.

Вечір імпровізаційної музики Galaxy Club

У вечері імпровізаційної музики візьмуть участь: Сергій Зеленський – гітара, Павло Гречка – фортепіано, Іван Огар – контрабас.

Павло Гречка — композитор, піаніст, член Національної спілки композиторів України. Автор трьох Симфоній, Сонати для фортепіано, камерно-інструментальних та хорових творів.

Сергій Зеленський — композитор, гітарист, педагог, член Національної спілки композиторів України. Пише також музику на власні вірші, у творах використовує елементи джазу та рок-музики, створює композиції із застосуванням технік сонористичної та мінімалістичної музики. Випустив 9 компакт-дисків.

Іван Огар – один із найдосвідченіших українських контрабасистів. Артист батяр˗бенду «Галичина» Віктора Морозова, львівського фольк˗бенду «Бурдон», ансамблю народної музики «Аркан», ансамблю ретро˗музики «Галицька ревія» Ростислава Демчишина, вокально˗інструментального ансамблю «Жайвір» та легендарного ансамблю «Ватра». Останні роки займається звукозаписом.

Дата: 13.08

Час: 20:00

Адреса: Арт-кав’ярня «Квартира 35», вул. Вірменська, 35

Вхід: 30 грн.

Читайте також: Фільм тижня у Львові: «Загін самогубців»

Театр

Вистава «Еклезіаст»

Ця вистава – цьогорічна гордість відносно молодого театру. Розрахована вона для дорослих і позиціонується як містерія. Вистава покаже вам театральну інтерпретацію життя Еклезіаста – проповідника, автора Книги Еклезіаста, яка увійшла в Старий Заповіт. Він чи не перший у світовій історії підняв питання сенсу життя та його призначення. Власне, його пошуки істини та сенсу ви і зможете побачити.

Дата: 13.08

Час: 19:00

Адреса: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», вул. Фредра, 6

Вхід: 100 грн.

Вистава «Мій золотий синочок»

Вистава розповідає про незвичайну річ: сила духовного тепла може бути така велика, що навіть вовк перестає бути диким звіром. Це диво стається завдяки маленькому золотому курчаткові.

Режисер-постановник Олег Новохацький та художник Олена Городецька не прагнули створити на сцені надзвичайні ефекти – добре розуміючи специфіку дитячого сприйняття, вони знайшли цікаві форми ляльок, сценічного оформлення, необхідний темпоритм і довірливу інтонацію оповіді.

За п’єсою В.Орлова, у перекладі О.Січовика, музика В.Полянського. Для дітей віком від 3-х років, тривалість 45 хв.

Дата: 13.08

Час: 12:00

Адреса: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», вул. Фредра, 6

Вхід: 30 грн.

Фестивалі

Фестиваль LvivCinemaRoof: Road Movies

Класика світового кіно на тему нескінченних доріг, мандрів та пригод. І все це на відкритому даху Lviv Film Center посеред мальовничого парку «Горіховий Гай».

13 серпня показуватимуть фільм Фільм «Тельма і Луїза».

Час: 22:00                                             

Адреса: Львівський кіноцентр, вул. Володимира Великого, 14а.

Вхід: 60 грн, передпродаж – 40 грн.

графіті-фестиваль «АЛЯРМ – Львів’16»

13-14 серпня у Львові відбудеться графіті-фестиваль «АЛЯРМ – Львів’16». Вуличні художники створюватимуть арт-об’єкт у Шевченківському районі міста. За процесом створення графіті-полотна зможуть спостерігати усі бажаючі. Новий арт-об’єкт у місці з’явиться на вул. О. Ковча. Детальніше про фестиваль тут.

Дата: 13-14.08

Час: див. програму.

Адреса: див. програму.

Вхід: вільний.

Спорт

Американський футбол «Леви проти Лісорубів»

GAME TIME! Остання домашня гра Левів цього сезону! На стадіоні «Юність» «Леви» виступлять проти «Лісорубів». На вас чекає справжній американський футбол із силовою боротьбою та протистояннями.

Дата: 13.08

Час: 19:00

Адреса: стадіон «Юність», парк ім. Богдана Хмельницького.

Квитки на Tickets.ua.

Спортивний вікенд у «Шервуд» (на правах реклами)

«Шервуд» підготував для дітей чимало цікавих атракціонів. Тут малеча може:

стріляти з лука,

освоювати канатні спуски zip-line ,

навчатися гончарству,

стрибати на батуті,

гойдатися на качелі.

Крім того, на території діє Ноттінгемський замок-лабіринт та ін.

Атракціони розраховані для дітей від 3-ох років, проте для наших наймолодших розбійників є батут та пісочниця. Вхід для дітей до 3-ох років безкоштовний!

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького

Всеукраїнська акція «День боча в Україні»

Боча (з італ. boccia – куля, м'яч) - спортивна гра на точність. Застосовується як засіб реабілітації людей з церебральним паралічем та іншими важкими захворюваннями опорно-рухового апарату: міопатіями, пошкодженнями хребта тощо. З 1984 року входить в програму Паралімпійських ігор.

Метою цієї акції є:

- Популяризація паралімпійського виду спорту в Україні – гри у боча;

- Привернення уваги громадян до проблем людей з важкими формами інвалідності в нашому регіоні;

- Збір коштів для фінансової підтримки української команди з боча для участі у міжнародному турнірі Polska Boccia 2016 (детальна інформація про турнір за посиланням).

Формат заходу: акція проводиться в один і той же час в багатолюдних місцях у декількох містах нашої країни, де збираються гравці у боча та грають у гру, проводять майстер-клас, до гри може долучатись кожен охочий. Акція одночасно відбуватиметься у таких містах як: Київ, Львів, Нікополь, Полтава, Херсон, Горішні Плавні, Одеса, а також інших міста, які можуть долучитися. В ході акції відбуватиметься збір коштів у форматі благодійної пожертви для оплати стартового внеску участі української команди в змаганнях Polska Boccia 2016.

Дата: 14.08

Час: з 15:00 до 18:00 год.

Адреса: ТРК King Cross Leopolis

Вхід: вільний.

Виставки

Виставка «До джерел»

Виставка відбувається в рамках  практичної реалізації українсько-польського проекту «Символи самоідентифікації». Авторами проекту є: Зеновія Шульга – доцент кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв, професор Дорота Сак – завідувач кафедри костюму Академії образотворчих мистецтв ім. В. Стшемінського в Лодзі (Республіка Польща та професор Ізабела Строняс – завідувач кафедри сценічного костюму цієї ж академії.

Студенти та педагоги цих двох вузів протягом останніх двох років провели низку спільних акцій, зокрема влітку 2015 року брали участь у ХVIII-му Міжнародному пленері художнього текстилю «Переплетення» (автор і керівник Зеновія Шульга), під час якого провели етнографічні дослідження в Карпатах, ознайомилися з фондовими збірками  Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського в Коломиї під керівництвом директора музею Ярослави Ткачук, та Національного музею у Львові ім. А. Шептицького. Восени ця ж творча група була учасником наукової конференції в м. Ловіче, досліджувала народний стрій цього регіону в фондах Центрального музею текстилю міста Лодзь під керівництвом завідувача фондами Малгожатою Вроблєвскою-Маркевіч та завідувача фондами тканин в Музеї археології та етнографії м. Лодзь Аліції Возняк. Краса народної ноші цих двох етнографічних регіонів – Гуцульщини в Україні та Ловіче в Республіці Польща стала джерелом творчості для учасників проекту, а сформовані колекції одягу були показані восени 2015 року на виставці «Символи самоідентифікаці» в галереї LOOK Академії образотворчих мистецтв ім. В. Стшемінського в Лодзі.

Авторами виставки є: творчий тандем Оксана Литвин і Ярослав Сахро з Коломиї, Зеновія Шульга зі Львова та Дорота Сак і Ізабела Строняс з польського міста Лодзь.

Завершить проект виставка «Вчитель і учень», яку глядачі зможуть побачити 26 серпня – 10 вересня 2016 року в Галереї Львівської національної академії мистецтв. На ній репрезентуватимуть свої творчі роботи українські та польські студенти, які вони виконали на основі вражень від народної культури Гуцульщини і Ловіцького регіону.

Дата: 14.08

Час: 12:00

Адреса: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, головна будівля, проспект Свободи, 20

Вхід: вільний.

Виставка проекту малярства Марії Романишин «Адаптація». Відкриття

Як тільки перший ковток повітря потрапляє в легені, кожен стає на шлях свого призначення, з першої секунди отримує доленосний виклик природи і обставин даного середовища. Невідворотній процес взаємодії живої системи з оточуючим світом, який торкається, як кожного зокрема, так і суспільства в цілому.

У сучасному оточенні, внаслідок багаторазового зростання імпульсивності життя, постійних і різких змін у політичній, економічній, матеріальній, геополітичній, освітній сферах, тощо, особливі вимоги висуваються до здатності людини, бути адекватною цим змінам, тобто бути мобільною, гнучкою, динамічною.

Адже, процес адаптації – невід’ємний механізм для кожного, хто приходить в це життя.

Час: 17:00                                              

Адреса: Культурно-мистецький центр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Вхід: вільний.             

Виставка яворівської іграшки-забавки «Грайтеся-забавляйтеся»

На виставці представлені роботи майстра по виготовленню яворівської іграшки Семена Тлустого та майстрині по їх розпису Галини Шумило. Виставка триватиме до 4 вересня.

Детальніше про виставку Tvoemisto.tv писало тут.

Час: 9:00 – 20:00                                   

Адреса: Музей народної архітектури і побуту у Львові, Шевченківський гай, вул. Чернеча гора, 1

Вхід: вільний.

Виставка графіки Богдани Федорович Nature`sРattern

Кожен офорт є органічною складовою частиною «книги», що досліджує хаотичний зовнішній світ через зображення абсолютно різних та унікальних форм, створених природою. Існують певні математичні, фізичні закономірності в природі, такі як фрактали, симетрія, спіралі, тощо. Але нескінченні повторення (патерни) у природі є неможливими, відповідно, усі закономірності зводяться до наближення (апроксимації).

А об’єктами цього дослідження стали лікувальні рослини-бур’яни, які несуть в собі паралерілігійні забобони. І навіть не володіючи лікувальними якостями дані рослини стають симулякром терапевтичного характеру. Комахи ж є невід’ємною частиною у ланцюзі кругообігу речовин у природі.

Час: 10:00 – 20:00

Адреса: пл. Ринок, 13, Арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Виставка художньої кераміки Олени Фрідман і Світлани Зубович «Візерунки Босфору»

З давніх-давен Османська імперія славилась традиціями розкішних художніх ремесел. Працю майстрів цінували, а секрети виготовлення і розпису ужиткової та декоративної кераміки передавали з покоління в покоління. Величезні території імперії одночасно зазнавали впливу мистецтва і культури Азії та Європи, витворюючи власний, глибокий символізм візерунків.

Джерелом натхнення для авторок виставки стала багатогранність традиційної турецької кераміки – її давня історія та безперервний розвиток.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука»

Вхід вільний.

Фотовиставка Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина»

2 серпня відкрилася фотовиставка проекту львівських фотохудожників Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина».

Тут представлені світлин – працівників «Шахти Відродження» Д.П. Львіввугілля.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід: 25 грн

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, ПшемиславЛопацінський, Яніна Рудницька та ін. Виставка триватиме до 25 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: на батьківщину Маркіяна Шашкевич

Підготувала Ганна Беловольченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!