Куди піти на вихідні у Львові.Tvoemisto.tv рекомендує

2563 0
Цими вихідними, 14-15 травня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: Дні відкритих дверей у музеї, Дитячий форум, виставка картин для людей із вадами зору, а також низка фестивалів. Зокрема, у місті виставлять для почитання реліквії святого Івана Павла ІІ. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
фото: фото: illumni.co, istpravda.com.ua, lviv-eco-fest.com.ua, jp2muzeum.pl

фото: фото: illumni.co, istpravda.com.ua, lviv-eco-fest.com.ua, jp2muzeum.pl

Виставки

З 12 травня у Львові стала доступною для загалу виставка художника Сергія Починюка. Роботи виконані таким чином, що «побачити» їх зможуть люди із вадами зору. Проте, подивитись на полотна митця зможуть і люди без вад зору, порівнявши картину із оригіналом.

Коли: до 31 травня

Де: Сенсотека (Бібліотека-філія №18 ЦБС для дорослих м.Львова), що на вул. Самчука, 22 (Стрийський парк).

Вхід вільний

Відкриття виставки «Новий Львів: історії, люди, простір»

Збірка образів із минулого Нового Львова, від заснування дільниці у 1930-х рр. і до сьогодні, створена Центром міської історії на основі ресурсів «Міського медіаархіву».

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова: як дільниці з новими, кращими стандартами життя; як міста-саду; як майданчика для модерністських експериментів у архітектурі; як місця для спорту, самовдосконалення і – водночас – відпочинку й меланхолійних прогулянок на природі

Відкриття виставки у суботу, 14 травня о 15.00, біля школи № 69 (вул. Запорізька 20). Після відкриття відбудеться екскурсія дільницею для її мешканців від архітекторки, викладачки Інституту архітектури Львівської політехніки Юлії Богданової.

Концерти

«Троє зілля» та «ДоСхідСонця». Презентація нової програми

Фольк гурти «Троє Зілля» та «ДоСхідСонця» запрезентують нову весняну програму «ШУМ», над якою старанно працювали останні місяці. «Це будуть традиційні веснянки як в оригінальному звучанні, так і заміксовані у музичному акомпанементі. ШУМ – це комбінація автентики та сучасного фольку, де є традиційні народні інструменти і електронна складова», – інформують організатори. На концерті до гурту доєднаються – Юлія Венчур (клавіші) та Маркіян Турканик (скрипка).

Коли: субота, 14 травня, о 20:00 год

Де: «Квартира 35», вул. Вірменська, 35

Вхід 70 грн

Дитячий форум

На Дитячому форумі продовжує функціонувати Освітній майданчик для дорослих. На вихідних охочі зможуть долучитися до низки освітніх дискусій.

Субота, 14 травня

13:00 год – Подіумна дискусія «Освіта справа кожного: роль бізнесу».

Андрій Табачин, засновник української ігрової студії Nravo;

Марія Бей, директор з розвитку ТзОВ «Бей­Транс»;

Лілія Мудрик – засновниця студії розвитку особистості «Мудрики», ТОР фасилітатор.

Модератор дискусії: Юлія Бараннікова, співзасновниця Центру Інноваційної Освіти «Про.Світ».

Форма реєстрації за посиланням «Освіта справа кожного: роль бізнесу»

Неділя, 15 травня

14:00 год – Подіумна дискусія «Переосмислення: як батьки можуть долучатись до освітніх ініціатив» Наталя Табачин, співзасновниця навчального проекту Nravo Kids;

Любов Собко – керівник проекту Креативна Міжнародна Дитяча Школа у м. Львові, викладач курсу

Наталя Смуток – активна мама, засновниця освітнього проекту для підлітків

Ірина Костюк – методист ЛОІППО, представник освітньої організації EUROCLIO –European Association of History Educators.

Наталія Бордун, керівник Інститут лідерства та управління УКУ.

Форма реєстрації за посилання «Переосмислення: як батьки можуть долучатись до освітніх ініціатив»

 

Дні науки у Державному природознавчому музеї

Державний природознавчий музей НАН України збирає під своїм дахом науковців, що хочуть розповісти про наукові дослідження просто й цікаво і всіх, хто назбирав вже собі багато питань про природу – 14 і 15 травня буде нагода для всіх поспілкуватися з науковцями і спробувати самому подосліджувати.

З детальною програмою Днів науки можна ознайомитись за посиланням

Де: Державний природознавчий музей НАН України, що на вулиці Театральна, 18.

Коли: субота, 14 та неділя, 15 травня

Вхід вільний

Допомога для фронту

Щодня з 11 до 19 години у церкві святого Климента, що на вулиці Чупринки, плетуть маскувальні сітки для потреб української армії. Є матеріал, однак бракує охочих. Львів’ян закликають долучитися.

Львів’ян, які бажають долучитися та допомогти, просять приходити в каплицю церкви святого Климента (вул. Чупринки, 70) щодня з 11 до 19 години.

Детальніша інформація за телефоном: 050 989 74 40 (Софія Федина).

 

Еко Фест

На вихідні у Львові відбудеться Львів Еко Фест 2016 на базі Парку культури. Еко-кінотеатр, графіті з моху, творчий майданчик, еко-інсталяції з вторсировини, різноманітні ігри, конкурси та квести на екологічну тематику – все це та багато іншого чекає на відвідувачів Львів Еко Фест абсолютно безкоштовно.

Метою фестивалю є популяризація екологічного стилю життя та екологічного мислення, а також пропагування альтернативного корисного відпочинку для сімей та молоді. Окрім того відвідувачів навчать перетворювати свої щоденні звички на екологічні та розкажуть, що треба робити для загального оздоровлення.

Де: Парк культури

Коли: 14 - 15 травня

Вхід вільний

До почитання виставлять реліквії святого Івана Павла ІІ

Увечері 14 травня, в суботу, о 18:00 годині реліквії та особисті речі святого Івана Павла ІІ будуть у церкві святого Андрія. Відвідини і вшанування будуть увесь вечір. Особисті речі наступного дня будуть передані до церви Різдва Богородиці.

Фестиваль сім’ї

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році та відзначається щорічно 15 травня. З цієї нагоди управління молоді, сім’ї та спорту ініціює проведення активного Фестивалю сім’ї, де львівські родини матимуть можливість активно відпочити, позмагатись і творчо представити свої таланти. Фестиваль відбудеться у парку «Знесіння» 15 травня з 12:00 до 17:00 години.

З програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням Фестиваль сім’ї

Читайте також: КУДИ ПОЇХАТИ НА ВИХІДНІ ЗІ ЛЬВОВА: ІСТОРИЧНЕ СЕЛИЩЕ ПОМОРЯНИ

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!