У Львові триває LvivMozArt. 5 подій, які можна відвідати сьогодні

1992 0
20 липня стартував соьмий день фестивалю класичної музики LvivMozArt.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

Сьогодні, 20 липня,  у програмі Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt відбудуться такі заходи: 

Презентація скрипки Моцарта

Коли: 16:30

Де: Палац Потоцьких

Сьогодні скрипку привезуть до Львова і презентують відвідувачам у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15). У презентації візьме участь директорка Музею та архіву Моцарта у Зальцбурзі (Австрія), Габріеле Рамсауер.

Австрійський скрипаль Франк Стадлер виконає скрипковий концерт славетного класика на оригінальному інструменті Моцарта на концерті-закритті LvivMozArt у неділю, 22 липня.

Концерт-перформанс «Mozarts» 

Коли: 19:00

Де: Трамвайне Депо 

Солісти вечора: Франц Ксавер Традлер, Андрій Чернов, Андрій Драган та Христина Михайличенко. За участі Ukrainian Festival Orchestra, диригент — Віталій Алексейонок.

Квитки можна придбати за посиланням.


Музичний салон «Дует на трьох»

Коли: 19:00

Де: Львівська опера 

За участі: Зоряни Кушплер, Олени Кушплер та Наталії Рибки-Пархоменко;

Заборонене кохання було натхненням і водночас нещастям багатьох композиторів. Емоціями радості та відчаю сповнені не лише їхні камерні вокальні твори, а й особисті листи. Музику концерту у виконанні дуету сестер – солістки Віденської опери Зоряни Кушплер та піаністки Олени Кушплер – доповнюватимуть слова листування Франца Ксавера Моцарта з Жозефіною Бароні фон Кавалькабо, а також листи Ріхарда Ваґнера до Матільди Везендонк та інші. Читатиме листи Наталя Рибка-Пархоменко, актриса театру імені Леся Курбаса.

Квитки можна придбати за посиланням, 

Опера Дмитра Бортнянського «Алкід» 

Коли: 20:00

Де: Свірзький замок

Рідко для кого традиція класицизму в музиці асоціюється з іменем українського композитора Дмитра Бортнянського. Він був одним із небагатьох, кому пощастило здобути справжню європейську освіту в колисці оперної традиції – Італії, і створювати свої твори для відомих європейських театрів. Цьогоріч минає 240 років від прем'єри опери «Алкід» Дмитра Бортнянського на лібретто П'єтро Метастазіо у Венеції 1778 року.

Квитки можна придбати за посиланням.


Візуально-музична програма «Міф Лемберґ»

Коли: 22:30

Де: Трамвайне Депо

Заборонене кохання було натхненням і водночас нещастям багатьох композиторів. Емоціями радості та відчаю сповнені не лише їхні камерні вокальні твори, а й особисті листи. Музику концерту у виконанні дуету сестер – солістки Віденської опери Зоряни Кушплер та піаністки Олени Кушплер – доповнюватимуть слова листування Франца Ксавера Моцарта з Жозефіною Бароні фон Кавалькабо, а також листи Ріхарда Ваґнера до Матільди Везендонк та інші. Читатиме листи Наталя Рибка-Пархоменко, актриса театру імені Леся Курбаса.Інсталяції сучасного австрійського художника Вольфганга Вердіґіра.

Квитки можна придбати за посиланням.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!