Куди скаржитись львів’янам, якщо у будинку не ввімкнули опалення

4500 0
Від учора, 22 жовтня, у Львові розпочали опалювальний сезон. Якщо у вашому будинку ще досі холодно – пропонуємо контакти для скарг.
Фото: politeka.net

Фото: politeka.net

Сьогодні вранці, 23 жовтня, опалення відновили у 1588, що становить 88% від усіх будинків міста. Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

Опалення з різних причин не отримують близько 30 будинків зокрема через пориви у системі, заборгованість за теплопостачання.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за адресою

Якщо батареї лишаються холодними, львів’ян просять звернутися спершу до балансоутримувача (ЛКП, ОСББ або управляючі компанії), у департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР за телефоном (032) 297-59-14, на гарячу лінію міста – 1580 або до районних адміністрацій.

Крім цього, можна звертатись у аварійно-диспетчерську службу ЛКП «Львівтеплоенерго» за телефоном 15 85 або 229-30-00 та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» за телефонами 292-01-87, 262-64-51.

Читайте також: Синоптики у Львові попереджають про значне погіршення погоди

Нагадаємо, старт опалювального сезону у Львові, який мали розпочати з 15 жовтня, відтермінували у зв’язку з теплою погодою. За розпорядженням міського голови, з 22 жовтня у Львові розпочали опалювальний сезон для населення та інших категорій споживачів. До навчальних закладів тепло почали подавати ще 17 жовтня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!