Куди скаржитися, якщо із сімейним лікарем щось пішло не так

4086 0
У МОЗ повідомляють про порушення у деяких регіонах під час підписання декларацій із лікарями.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

Від старту кампанії обрання сімейного лікаря та підписання декларацій минув місяць. За цей час в Україні підписали понад 2 мільйони декларацій із лікарями, пише на своїй сторінці у Facebook в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. 

Читайте також: В Україні можна буде отримати консультацію лікаря по телефону

За її словами, МОЗ регулярно отримує скарги від українців щодо порушення прав пацієнтів, вимагання грошей за продаж бланків для декларацій, відмови у підписанні або дезінформування населення. У Міністрерстві охорони здоров’я рекомендують повідомляти про порушення, зокрема:

  • звернутися до керівництва лікарні, місцевого управління охорони здоров’я із заявою на ім’я керівника управління;
  • заповнити анкету про досвід підписання декларації з лікарем, де необхідно вказати медзаклад, населений пункт, процедуру підписання декларації, переваги та недоліки;
  • розглянути інший медзаклад, у якому не порушуватимуть законні права;
  • нагадати лікарю «Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу», затверджений Наказом МОЗ №503 від 19 березня 2018 року. 
     

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

Нагадаємо, відмовити у підписанні декларацій лікар може у двох випадках: якщо медзаклад не підключений до електронної системи охорони здоров’я або всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!