Куди тече львівська каналізація. Відео з очисних споруд

6104 1
Найбільше сміття пливе до очисних після сильної зливи.

Стічні води зі Львова головним каналізаційним колектором «Полтва» надходять до міських очисних споруд на вулиці Пластовій. У центрі міста колектори об’єднані з мережами відведення дощу, тому на очисні потрапляє різне сміття, якого за добу назбирується понад 200 кг.

Читайте також: Нирки Львова. Фоторепортаж із очисних споруд «Львівводоканалу»

Керівник очисної станції на вулиці Пластовій Роман Галамага розповів Tvoemisto.tv, що пісок, сіль та інші речовини, якими посипають львівські вулиці, створюють у каналізації намул. На самій станції встановлені обмежувачі, які затримують пластик, пінопласт та інше сміття, яке не тоне, але яке викидають до каналізації. Найбільше такого сміття пливе до очисних після сильної зливи.

Вода з каналізації потрапляє у гідророзподільчий вузол, де також відфільтровують воду. Сміття після цього викидають у окремі контейнери і вивозять як сміття.

Процес очищення відбувається у два етапи: механічний та біологічний – з допомогою мікроорганізмів, що переробляють органіку на вуглекислий газ і воду. Повний цикл перетворення каналізаційних стоків на чисту воду триває 24 години. За цей час вода позбувається сміття, піску і мінеральних домішок, розчинених жирів, і очищається від органічного забруднення. Відповідно, обладнання й механізми постійно перебувають в агресивному середовищі під час технологічного процесу очищення, відтак швидко зношуються: металеві конструкції кородують, бетони руйнуються.

Читайте також: Щоб побороти сморід у Львові планують збудувати біогазовий завод

Нагадаємо, що наступного року на очисних спорудах ЛМКП «Львівводоканал» розпочнуть будівництво біогазової станції.

 


Читайте також:
9 Липня, 2019 12:19
пасажир Очисні не працюють у повному обсязі, на відео видно ж ))))!!!! Самі себе дуримо(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!