Куди у Львові можна здати будівельні відходи та побутову техніку. Локації

7340 0
Кількість відходів, які можна здати, спеціально обмежили, щоб послугою не зловживали підприємства.
фото: ІА ZIK

фото: ІА ZIK

У Львові працюють два майданчики для для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів, де львів'яни можуть безкоштовно здати деревину (старі меблі, вікна, двері), побутову техніку (холодильники, телевізори, пральні машини), шини, скло, папір, метал, а також дрібні будівельні відходи. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Йдеться про майданчики на вул. Князя Лева, 4а і вул. Жовківській, 18. За словами директора ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тараса Стефанишина, це має зменшити потрапляння негабаритних та будівельних відходів у сміттєві контейнери.

Читайте також: Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху

«Такі речі деформують баки, які розраховані на 185 кілограмів ваги, та пошкоджують дорогі частини спецавтомобіля, наприклад, пресувальну плиту. Окрім того, вони псують зовнішній вигляд прибудинкової території і завдають незручностей мешканцям», – каже він.

Відходи на майданчиках на вул. Князя Лева, 4а і вул. Жовківська, 18 прийматимуть лише від фізичних осіб (мешканців м. Львова), які повинні надати такі документи та інформацію:

- документ, що підтверджує проживання у м. Львові (копію паспорту, довідки, квитанції про сплату за житлово-комунальні послуги, учнівського або студентського посвідчення тощо);

- контактні дані (адреса, номер телефону).

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Від однієї особи приймають відходи у кількості:

- меблі, побутові прилади — не більше 1 (однієї) одиниці відходів в місяць (поштучно);

- дрібні будівельні відходи — не більше 1000 кг на місяць (насипом);

- скло — не більше 20 кг на місяць;

- шини легкових автомобілів — 4 шт. один раз на рік.

Додамо, що кількість відходів, які можна здати, спеціально обмежили, щоб послугою не зловживали підприємства. Майданчики для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів працюють з 08.30 по 17.15 — з понеділка по четвер, з 08.30 і по 16.00 — у п’ятницю, та з 09.00 і по 13.00— у суботу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!