Куди у Львові звернутись за безкоштовною юридичною консультацією?

16023 2
Безкоштовні юридичні консультації львів’янам надає громадський рух «Народний Контроль». За час його існування до юристів вже звернулись сотні людей з різними проблемами. Консультації надають із питань, що стосуються соціальних виплат, відведення земельних ділянок, нарахування виплат за комунальні послуги та деяких інших.®

«Найчастіше звертались із проблемами пенсійного забезпечення, нарахування субсидій, плати комунальних послуг та проблеми відведення земельних ділянок. Зараз у великої кількості людей незаконно забирають землю через те, що змінюються генеральні плани», – розповідає юрист «Народного Контролю» Олена Дмитрієнко.

До «Народного Контролю» приходять люди, які вже неодноразово звертались до чиновників із проханням вирішити їхні проблеми. «Люди через халатність чиновників втрачають можливість платити комунальні послуги за помірними цінами, вони втрачають землі, втрачають житлові площі. Люди приходять в основному розгублені, не знають, що робити, оскільки до звернення у «Народний Контроль», вони оббігали вже всі можливі інстанції, починаючи від комунальних господарств, ЖЕКів та закінчуючи Львівською міською радою», - зазначає юрист «Народного Контролю» Андрій Петришин.

Окрім консультацій, юристи «Народного Контролю» йдуть з людьми на судове засідання, у відповідні соціальні інстанції, допомагають телефонними дзвінками у  справи часто не доходять до судів, а вирішуються на місці. «Людина прийшла вже з тим, що вона буде подавати позов до суду, але за допомогою «Народного Контролю», справи до суду не доходять і вирішуються в досудовому порядку», - запевняє юрист «Народного Контролю» Олена Дмитрієнко.

Юрист «Народного Контролю» Олена Дмитрієнко пригадує, як нещодавно вдалось допомогти вирішити питання оплати комунальних послуг: «Львівгаз» ніяк не хотів надавати інформацію куди жінка має надавати показники свого лічильника, яким чином вона має оплачувати дану послугу. Вона телефонувала до них, постійно приходила, ніхто не виходив на контакт. Та завдяки «Народному Контролю», вона вирішила дане питання. Ми перетелефонували на гарячу лінію «Львівгазу», поспілкувались з їхнім керівництвом, нам була надана відповідна інформація, телефон, за яким людина може надавати свої показники лічильників, і в простому такому контексті проблема була вирішена».

Юридична консультація «Народного Контролю» працює безкоштовно. «Я взагалі не можу консультацію назвати платною чи безкоштовною. Я, як юрист, як громадський діяч, із задоволенням навчу людину боротися. Я потрачу стільки часу, скільки буде потрібно. Якщо людина прийде і скаже – я не вмію, навчіть мене захистити наші права, то я обов’язково допоможу», - запевняє юрист «Народного Контролю» Андрій Петришин.

Безкоштовну юридичну консультацію від «Народного Контролю» можна отримати щопонеділка з 18:00 до 20:00, щосереди з 14:00 до 16:00 та щоп'ятниці із 11:00 до 13:00 за адресою: вул. Крушельницькою, 3. А також першого четверга кожного місяця з 16:00 до 18:00 за адресою: вул. Шевченка, 5 (м. Винники).

Номер телефону для попереднього запису: 067 586 35 75.


Читайте також:
27 Липня, 2016 00:31
Руслан Люди допоможіть, будласка. Ми з дружиною маємо 3 маленьких дітей і мого тата інваліда 2групи. Проживаемо в селі 100кл від львова. Діти часто хворілі , я мав авто стареньке яке ломалось частіше ніж їздило, не мали можливості навіть дітей або тата завести до лікарні, дружина постійно нервувалася через це. Чуть не доходило до розлучення. І тут сталося!!! Приїхав сусід на польскому авто яке купив за 1500$. Я звісно здружиною запитали як ти їздиш і.т.д на що він сказав оформив на один рік легальної їзди, ми були шоковані, авто на якуму він їздить мерс очкарік. 2000р. Після чього він сказав що е можливість так само зробити і вам, і ми погодилися. Я продав свого грата 1984р. І взяв з хати гроші які ми отримали на дітей відкладені на чорний день. Все разом вишло 2500$ тай поїхав до польші по авто купив на базарі сімейне авто для дітей мінівен рено сценік 2002р. У якому е 7 подушок безпекі дитячі крісла все для дітей. Машина дуже класна. А головне безпечна. Придбав її 24.11.2015р. Вона нам спасла і дітей і шлюб. Не разу не ламалася, економна. Життя з нею накінець можливе. Навіть у селі. Але тепер прийшов лист 18.07.2016 з митниці що я порушив закон 8500грн штраф. Алеж я дав сусіду кошти на легальне оформлення. На 1р. Допоможіть хто чим може 0677908474 Руслан. Хоть інформаціею.
18 Липня, 2016 00:27
уляна Скажіть будь-ласка, як заставити батька дитини з'явитися в Жек для подачі оформлення заяви-згоди та надати відповідні документи для прописки дитини за місцем проживання матері у судовому порядку. Батько відмовляється і хиляється. Як скласти письмово позовну заяву.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!