Куди віддати дитячі речі у Львові: локації у вашому районі

24186 0
Зайвий дитячий одяг, який, зазвичай, роками зберігається вдома, може стати у нагоді потребуючим сім’ям. Якщо ж він зовсім непридатний, то із нього вийдуть чудові коцики для тварин із притулку або ж маскувальні сітки для військових. Tvoemisto.tv зібрало чимало локацій у всіх районах Львова, де допоможуть «позбутися» зайвих дитячих речей із користю.
фото: prikol.i.ua, info-mir.com.ua, ladybird.kiev.ua, lvivpost.net, kp.ua

фото: prikol.i.ua, info-mir.com.ua, ladybird.kiev.ua, lvivpost.net, kp.ua

 Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

«Окрім центрального офісу Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, у кожному районі Львова є 6 відділів соціальної роботи, які розташовуються у районних адміністраціях. При цих відділах діють «Соціальні комори» – невеличкі приміщення, куди мешканці міста приносять непотрібні їм речі, щоб ними міг скористатись той, хто має у цьому потребу» – розповіли Tvoemisto.tv у  Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Одягати дітей сюди приходять переважно малозабезпечені сім’ї. Допомогти ж речами тим, хто цього потребує може кожен бажаючий.

Районні адміністрації у Львові розташовані за такими адресами:

Франківська райадміністрація, вул. Генерала Чупринки, 85;

Телефон: +38 (032) 237-33-32.

Шевченківська райадміністрація, вул. Липинського, 11;

Телефон: +38 (032) 252-17-67.

Залізнична райадміністрація, вул. Виговського, 34;

Телефон: +38 (032) 295-82-40, +38 (032) 295-82-35.

Личаківська райадміністрація, вул. К. Левицького, 67;

Телефон: (032) 254-62-06.

Сихівська райадміністрація, просп. Червоної Калини, 66;

Телефон: +38 (032) 254-64-02, +38 (032) 254-64-08.

Галицька рай адміністрація, вул. Ференца Ліста, 1;

Тел./факс: 38 (032) 261-10-36

Ареса загального офісу Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Менделєєва, 8.

Контактний телефон: (032) 276 30 57.

 

Допомога дитячим будинкам

 «Ми не є офіційно зареєстрованою організацією, тому в нас немає офісу чи якогось складу, де можна всі ці речі зберігати, – розповіла Tvoemisto.tv волонтерка Надія Покровська. – Збором речей займаюсь я і ще одна дівчинка. Перед святом Миколая нам принесли дуже багато одягу, тому ми призупинили збір і відновимо його вже після свят, щоби встигнути все розвезти по дитячих будинках. Будемо також раді речам які завше потрібні у сиротинцях: підгузки, засоби гігієни, миючі засоби, солодощі, канцтовари тощо. У Львові ми відвідуємо дитячі будинки на вулицях Антоновича, Таджицькій та долучаємось до волонтерів сиротинцю на вулиці Комаринця. В області їздимо в Лаврівський дитячий будинок, також запланували поїздку в інтернат для хлопців в Старому роздолі та школу-інтернат в Турці».

Волонтери наголошують, що одяг для дітей має бути у придатному стані. Усі охочі допомогти вихованцям дитбудинків можуть, попередньо узгодивши час, привозити речі за такими адресами:

вулиця Дорошенка,31 ( Роксоляна, (067) 670 09 11);

вулиця Княгині Ольги, 100 (Надія, (098) 856 78 65).

Також речі можна передати новою поштою: Львів, вулиця Княгині Ольги, 120, «Арсен», відділення № 28. Отримувач – Покровська Надія, 0988567865.

 

Церкви, що опікуються потребуючими сім’ями

Зараз багато церков у Львові опікуються багатодітними або потребуючими сім'ями, а також сім'ями учасників АТО. Зокрема залюбки приймуть і передадуть потребуючим дитячий одяг у Церкві святих апостолів Петра і Павла (вул. Личаківській, 82а), Храмі рівноапостольного князя Володимира (вул. Природна 8а) чи Храмі святих Володимира і Ольги (вул. Василя Симоненка, 5).

Для зручності, варто з’ясувати у найближчому храмі, чи у ньому, бува, немає прихожан, яким дитячий одяг стане у нагоді.

 

 Допомога сім’ям учасників АТО

Іще дитячі речі у придатному стані можна пожертвувати у Центр допомоги сім’ям учасників АТО, який опікується рідними, чиї батьки/чоловіки/кохані нині захищають кордони України.

Центр допомоги сім’ям учасників АТО працює за адресою вулиця Виговького, 29А:

Понеділок – із 12:00 до 18:00

Вівторок – із 12:00 до 18:00

Середа – обліково-організаційний день

Четвер – із 12:00 до 18:00

П’ятниця – із 12:00 до 18:00

Волонтери центру просять попереджати про візит за номерами:

0989532983 – Неля Васюта;

0973047461 – Ірина Дашавець;

09770342340 – Ірина Василенкота.

Читайте також: Куди віднести одяг потребуючим? 8 адрес у Львові

 

Спільнота взаємодопомоги «Оселя»

Ця громадська неприбуткова організація має на меті підтримку бездомних. Вона створила унікальну спільноту, де разом живуть і працюють, ведуть спільне господарство та допомагають іншим ті, хто опинилися в скрутній ситуації.

В «Оселі» є постійна потреба у вживаному одязі для дітей та дорослих. Як розповіли у спільноті Tvoemisto.tv, перед настанням осінніх холодів особливу потребу безпритульні відчувають у теплих речах та взутті.

Речі можна приносити за такими адресами:

Головний осередок спільноти: Львів-Винники, вул. Франка, 69.

Благодійна крамничка «Оселі»: Львів-Винники, вул. Франка, 53Д.

Майстерня добрих справ: вул. Угорська, 2.

Також «Оселя» розмістила у Львові контейнери для збору одягу та взуття по всьому місту. Ось адреси їх розташування:

– вул. Валова, 18а (біля входу у Музей ідей);

– пл. св. Юра, 5 (біля входу в Собор Святого Юра);

– пл. Кропивницького, 1 (подвір’я Церкви свв. Ольги і Єлизавети);

– пр-т Червоної Калини, 70 (біля входу у Церкву Різдва Пресвятої Богородиці);

– вул. Широка, 81а (біля входу у Церкву Вознесіння);

– вул. Симоненка, 5, (біля входу у Церкву Святих Володимира і Ольги);

– вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна (Заправка “ОККО”);

– вул. Ю. Липи, 12 (Заправка «ОККО»);

– вул. Новознесенська, 34 (біля входу в Храм Пресвятої Богородиці – Володарки України);

– вул. Городоцька, 319а (біля входу в Церкву Христового Воскресіння);

– вул. Шевченка, 388-408, Рясне – 1 (Капличка Св. Василія Великого).

Отриманий у такий спосіб речі ремонтують та реалізують у благодійній крамниці чи віддають клієнтам Осередку підтримки бездомних, а також іншим потребуючим. До контейнерів можна покласти одяг, взуття та книжки. Якщо речі будуть непридатні для подальшого використання, їх віддадуть на утилізацію, якщо ж одяг та взуття ще можна носити – безпритульним чи у благодійну крамничку.

Телефон: (032) 296-33-03, e-mail: [email protected].

 

Осередок допомоги вагітним у кризових ситуаціях

Сюди можна приносити вживаний дитячий одяг та одяг для вагітних або ж візки. Благодійників просять попередньо телефонувати координатору ОВД «Надія» Лесі Гусак: (067) 609-50-49 або (067) 391-45-36. «Якщо ж ви принесли одяг без попередження, а на місці нікого немає – можете його залишати у коридорі із запискою» – каже Леся Гусак.

Адреса: вул. Широка, 81а, ОВД «Надія» (3-й поверх, Школа сім’ї).

 

Притулок «Милосердя»

Якщо у вас є старі дитчі теплі речі (шуби, пальта, светри), які людям вже не знадобляться, то їх радо приймуть в притулку для тварин, адже там із них такого роблять підстилки для собак.

Притулок знаходиться за адресою: с. Брюховичі, вул. Незалежності України, 58. Приносити речі можна у робочі дні із 09:00 до 20:00 год.

Волонтери притулку просять благодійників телефонувати перед візитом за номером: 243-41-53. Також акцентують увагу на тому, що за потреби волонтери можуть забрати непотрібні речі безпосередньо у вас із дому. Також у притулку Tvoemisto.tv розповіли, що тваринам дуже потрібні препарати від бліх.

 

Одяг для маскувальних сіток

Якщо дитячі речі є у відверто непридатному сані, то, можливо, вони підійдуть для створення маскувальних сіток. Як розповіли Tvoemisto.tv волонтери Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для армії руками волонтерів», нині вони шукають білу тканину для виготовлення зимових маскувальних сіток.

Для того, аби передати речі для маскувальних сіток у Львові, можна звертатись до волонтерів спільноти «Допоможи фронту» та ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів».

 

Якщо ви ще знаєте місця у Львові, де будуть раді дитячим речам,  – залишайте інформацію про них у коментарях.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!