Куди віднести одяг потребуючим? 8 адрес у Львові

42480 4
У кожного у шафі є речі, які ще у придатному стані, але ви точно знаєте, що їх не носитимете і просто перекладаєте із місця на місце. Із проблемою «зайвого» одягу зіштовхуються й батьки, чиї діти вже давно повиростали. Проте ці речі можуть справді стати у нагоді людям, які із певних причин не можуть собі придбати нові речі. Tvoemisto.tv підготувало підбірку локацій у Львові, куди можна віднести вживаний одяг і допомогти потребуючим.
фото: lviv.email24.in.ua, vk.com, venividi, u3poccuu.livejournal.com, ladyzhurnal

фото: lviv.email24.in.ua, vk.com, venividi, u3poccuu.livejournal.com, ladyzhurnal

1. Спільнота взаємодопомоги «Оселя»

Ця громадська неприбуткова організація має на меті підтримку бездомних. Вона створила унікальну спільноту, де разом живуть і працюють, ведуть спільне господарство та допомагають іншим ті, хто опинилися в скрутній ситуації.

В «Оселі» є постійна потреба у вживаному одязі. Як розповіли у спільноті Tvoemisto.tv, перед настанням осінніх холодів особливу потребу безпритульні відчувають у теплих речах та взутті. 

Речі можна приносити за такими адресами:

Головний осередок спільноти: Львів-Винники, вул. Франка, 69.

Благодійна крамничка «Оселі»: Львів-Винники, вул. Франка, 53Д.

Майстерня добрих справ: вул. Угорська, 2.

Також «Оселя» розмістила у Львові контейнери для збору одягу та взуття по всьому місту. Ось адреси їх розташування:

– вул. Валова, 18а (біля входу у Музей ідей);

– пл. св. Юра, 5 (біля входу в Собор Святого Юра);

– пл. Кропивницького, 1 (подвір’я Церкви свв. Ольги і Єлизавети);

– пр-т Червоної Калини, 70 (біля входу у Церкву Різдва Пресвятої Богородиці);

– вул. Широка, 81а (біля входу у Церкву Вознесіння);

– вул. Симоненка, 5, (біля входу у Церкву Святих Володимира і Ольги);

– вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна (Заправка “ОККО”);

– вул. Ю. Липи, 12 (Заправка “ОККО”);

– вул. Новознесенська, 34 (біля входу в Храм Пресвятої Богородиці – Володарки України);

– вул. Городоцька, 319а (біля входу в Церкву Христового Воскресіння);

– вул. Шевченка, 388-408, Рясне – 1 (Капличка Св. Василія Великого).

Отриманий у такий спосіб речі ремонтують та реалізують у благодійній крамниці чи віддають клієнтам Осередку підтримки бездомних, а також іншим потребуючим. До контейнерів можна покласти одяг, взуття та книжки. Якщо речі будуть непридатні для подальшого використання, їх віддадуть на утилізацію, якщо ж одяг та взуття ще можна носити – безпритульним чи у благодійну крамничку.

Телефон: (032) 296-33-03, e-mail: [email protected]

 

2. Спільнота святого Егідія

Щочетверга львівська Спільнота святого Егідія у Львові біля Порохової вежі  (вул. Підвальна, 4) годує та роздає речі потребуючим. Як зазначає координатор спільноти Івана Синицька, безхатченки потребують елементарних речей: шкарпеток, взуття, білизни тощо.

Усі охочі допомогти речами можуть приносити одяг щочетверга до Церкви святого Андрія (площа Соборна, 3) із 17:00 години.

Деталі за телефоном: 093 029 50 39 (Іванна).

 

3. Банк речей Товариства Червоного Хреста

У Львові діє наразі один банк речей при Товаристві Червоного Хреста, куди можна віднести вживаний одяг. Найбільше чого потребують, кажуть у Товаристві Червоного Хреста, – це штанів, сорочок, спортивних костюмів та взуття. Перед тим, як приносити речі, їх просять попрати та відремонтувати.

Вживаний одяг можна приносити із понеділка до п’ятниці – з 11:00 до 14:00 год. за адресою: вул. Героїв УПА, 78, Банк речей.

Телефон для детальнішої інформації: (032) 239-32-91.

 

4. Львівський Геріатричний пансіонат на вул. Медової Печери

Як розповіла Tvoemisto.tv Анастасія Рибак, яка допомагає вихованцям пансіонату на добровільних засадах, волонтери навідують літніх людей щосуботи об 11:00, тоді ж і приносять речі. «Найнеобхідніше з одягу – це шкарпетки, светрики, білизна. Також у домі є гостра потреба у постільній білизні та памперсах», – розповіла волонтерка. Охочі допомогти речами можуть приносити одяг просто до пансіонату за адресою: вул. Медової Печери, 71.

Контактний телефон: 097 871 15 51 (Анастасія).

 

5. «Соціальна комора»

Сихівчани також можуть принести зайвий одяг та взуття за адресою: вул. Зубрівська, 9 (другий поверх). Там знаходиться Сихівське відділення Львівського міського центру соціальних служб, який спільно із Центром опіки сиріт започаткували проект «Соціальна комора». Засновники проекту допомагають сім’ям, які опинились у скруті.

Приносити можна будь-який одяг та взуття – для дітей та дорослих. Головне – аби був чистий і придатний для вжитку.

Речі приймають з 09:00 до 18:00 (окрім обідньої перерви),  дізнатися більше інформації можна за телефоном: 221-77-21.

 

6. Притулок «Милосердя»

Якщо у вас є старі теплі речі (шуби, пальта, светри), які людям вже не знадобляться, то їх радо приймуть в притулку для тварин, адже там із них такого роблять підстилки для собак.

Притулок знаходиться за адресою: с. Брюховичі, вул. Незалежності України, 58. Приносити речі можна у робочі дні із 09:00 до 20:00 год.

Волонтери притулку просять благодійників телефонувати перед візитом за номером: 243-41-53. Також акцентують увагу на тому, що за потреби волонтери можуть забрати непотрібні речі безпосередньо у вас із дому. Також у притулку Tvoemisto.tv розповіли, що тваринам дуже потрібні препарати від бліх.

 

7. Осередок допомоги вагітним у кризових ситуаціях

Сюди можна приносити вживаний дитячий одяг та одяг для вагітних або ж візки. Благодійників просять попередньо телефонувати координатору ОВД «Надія» Лесі Гусак: (067) 609-50-49 або (067) 391-45-36. «Якщо ж ви принесли одяг без попередження, а на місці нікого немає – можете його залишати у коридорі із запискою» – каже Леся Гусак.

Адреса: вул. Широка, 81а, ОВД «Надія» (3-й поверх, Школа сім’ї).

 

8. Центр обліку й нічного перебування бездомних громадян

У Центрі цілодобово приймають здебільшого чоловічий одяг і взуття. «Будемо раді білизні, чоловічим шкарпеткам, теплим светрам, штанам, спортивному одягу. Також можна допомогти господарськими товарами: милом, зубними пастами, щітками, білизною, матеріалами для перев’язування», – каже соціальний працівник центру. Речі можна приносити за адресою: вул. Кирилівська, 3-а (бічна Шевченка). Телефони: 233-14-79, 233-10-49.

Джерела: emaus-oselya.org, dyvensvit.orgredcross.org, zakupy.lviv.ualvivpost.net

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
19 Липня, 2017 10:47
Наталія вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна (Заправка “ОККО”)
Працівники заправки витягуюсь зі скриньок речі, забирають собі. В мене фото докази.
2 Грудня, 2016 16:25
Ляна Цих контейнерів замало! Речі на вул. Симоненка стоять в мішках довкола того одного контейнера і мокнуть. Ніхто по них не приїжджає ...
1 Грудня, 2016 13:12
Олена Скриньки на Сихові біля входу у Церкву Різдва Пресвятої Богородиці вже немає. Ніхто не знає чому?
20 Грудня, 2015 09:15
Angela ГО "Нагодуй Голодного" [***]s://vk.com/nagoduygolodnogo
По п"тницях і четвергах збирає одяг, продукти та кошти для годування безпритульних людей. Адреса - вул.Наукова 34а ТЦ "ВАМ".Дякуемо Всiм за допомогу.Тел.дов.0938785361.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!