Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насилля

9718 0
Дівчата віком 10-14 років потерпають від насильства на вулиці і в школі, а 15-19 років – в сім’ї. Про це йшлося 9 березня у Львівському прес-клубі, де представники ГО «Центр «Жіночі перспективи» презентували результати дослідження поінформованості дівчат віком 10-19 років про насильство над жінками. Також учасниці організації розповіли, куди у Львові звертатися жінкам, що потерпають від насилля.
фото: style.it

фото: style.it

Анкетування у рамках дослідження почали ще у жовтні 2014 року в таких областях: Львівська, Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Одеська, Рівненська. Загалом опитали 1700 респонденток.

За результатами було виявлено, що дівчата віком 10-14 років потерпають від насильства на вулиці і в школі, а 15-19 років –  в сім’ї.  Всі опитувані найбільше інформації про насильство над жінками отримують із ЗМІ.

Представники «Центру «Жіночі перспективи» зазначили, що, на жаль, малий відсоток дівчат знає, куди безпосередньо потрібно звертатися у випадку насильства.

У випадку насилля потрібно:

- повідомити сім’ю, якщо вона не є місцем насилля;

- звернутися до правоохоронних органів;

-  звернутися до організації, яка займається питаннями насилля і прав жінок;

- записатися до психолога.

У Львові  діють такі органи, що нададуть допомогу жінці, яка потерпає від насилля:

1.Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Адреса: вулиця Менделєєва, 8,

Телефон: 0322 445 552.

 2. Управління праці та соціального захисту населення

Адреса: вул. Митрополита Андрея, 10

Телефон: 0322 724 071.

3. ГО «Центр «Жіночі перспективи.

 «На жаль, статистика насилля різна в кожному органі. Вона в десятки разів відрізняється одна від одної. Немає спільного розуміння,- зазначила Марта Чумало, заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи». - В нас нещодавно була клієнтка, яка в дитинстві потерпала від насилля батька. Він відсидів всього три роки. В Україні досить сумна ситуація з покаранням кривдників».

Нагадаємо, також у Львові відкрили виставку «Портрети жінок-правозахисниць»,  на якій представлені портрети жінок з Мережі будинків прав людини з усього світу. Експозицію привезли із Чернігова. Переглянути фотографії можна упродовж трьох тижнів у Львівському прес-клубі. На виставці експонують і три портрети українок.

Підготувала Даря Романець

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!