Куди звертатися, якщо у вашій приватній клініці немає вакцини

4237 0
Юридичного механізму для скерування вакцин приватним клінікам та контролю за ними в Україні ще немає.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Якщо львів’янин підписав угоду з лікарем приватної клініки, але йому потрібна вакцина, якої там немає, то він може звернутися до своєї територіальної поліклініки. Про це під час ефіру ток-шоу «Наші реформи» Tvoemisto.tv сказав керівник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Читайте також: Які щеплення треба робити перед поїздкою за кордон. Деталі

«У разі, коли в приватній клініці не можна вакцинувати дитину, бо там дійсно не отримують вакцин, то нема заборони зробити це у своїй територіальній поліклініці. Однак обов’язково має бути скерування лікаря приватної установи. Юридичного механізму, як приватникам передавати вакцини і їх контролювати, в Україні наразі немає», – каже він.

За його словами, якщо у територіальних поліклініках таки відмовили вакцинувати пацієнта, який має декларацію з приватною поліклінікою, про це необхідно повідомляти про це управління охорони здоров’я.

Читайте також: У МОЗ відповіли на найпоширеніші запитання про вакцинацію

Нагадаємо, МОЗ закупило державні вакцини приватним медзакладам, які уклали договір із Нацслужбою здоров’я, лікарі-ФОП, які співпрацюють із НСЗУ, приватні пологові будинки та неонатологічні центри (вакцини для немовлят – БЦЖ та для профілактики гепатиту В), навіть якщо вони поки що не працюють із НСЗУ.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!