#Кухня військової економіки на Tvoemisto.tv та що не так у справі дівчинки із Закарпаття. Підсумки доби

825 0
Нині 29 березня та 399 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Ситуація на фронті: Російські війська зазнають значних втрат у бронетехніці у спробах оточити Авдіївку. Як зазначено у розвідувальному огляді Міноборони Британії, останніми днями Росія продовжує приділяти пріоритетну увагу операції з оточення міста. Однак російські сили досягли лише незначного прогресу ціною великих втрат у бронетехніці. Зокрема, російський 10-й танковий полк, ймовірно, втратив більшу частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка та їх околиці. Сили оборони України відбили 57 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 11 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено зенітно-ракетний комплекс, склад боєприпасів ворога, збито БпЛА «Орлан-10» та «Zala».

Читайте також: На Львівщині виготовляли неякісні компоненти до зброї, які потрапляли на фронт. За даними слідства, на сайті вказувалися хибні характеристики глушників. Надалі вони потрапляли на фронт, де їх використання під час ведення бойових дій.

Акцент дня: Тарас Кицмей про бізнес у час війни: «Має бути наш внутрішній GPT».

Tvoemisto.tv і голова наглядової ради «Молокії» (ПрАТ «Тернопільський молокозавод») Володимир Глащенков представляють відеопроєкт #Кухня військової економіки. Під час готування страв власники та керівники компаній, ділитимуться своїм унікальним досвідом. Представники бізнесу даватимуть корисні поради, які не почуєш у жодній бізнес-школі та які знадобляться багатьом. Першим до розмови за приготуванням сирників зголосився Тарас Кицмей, співзасновник і член ради директорів SoftServe.

«Ми завжди думали, що можемо експортувати за кордон, бо ми не є суперлідерами в технологіях. Але те, чим західні клієнти захоплюються, про що кажуть «у нас такого нема» і хочуть цього, щиро заздрять, це свідчить про те, що в нас є суспільство з відкритими людьми, готовими допомагати, чесними, порядними, розумними, які віддають усі сили, щоб це суспільство розвивалося. Зараз українське суспільство перебуває в унікальному стані трансформації, яка відбувається дуже швидко».

Читайте також: Що не так зі справою про зґвалтування дівчинки із Закарпаття. Її особливість у тому, що обвинувачені не просто вчинили статеві злочини, а спеціально документували насильство над дівчинкою та поширювали це. Ба більше, тут мав місце елемент шантажу.

Ключові події:

1. МОК рекомендував повернути росіян та білорусів до змагань у нейтральному статусі. До участі не допускаються атлети та персонал, які активно підтримують війну, та спортсмени, які мають контракт з російською та білоруською арміями;

Читайте також: Орландо Блум перед від’їздом з Києва прогулявся столичним вокзалом. Актор встиг попити кави, завітав до Залізної крамниці та зробив селфі з пасажирками.

2. Перейменували вулицю – доведеться змінювати документи. Кому та що треба переоформляти? Законодавство не передбачає обов’язку змінювати «прописку» в паспорті та переоформлювати низку документів на нерухомість тощо, однак деякі з них все ж доведеться змінювати.

Читайте також: У Львові біля Органного залу відкрили пішохідну зону. Завершити решту робіт з благоустрою громадського простору та зеленого схилу планують до кінця травня.

Та: Стало відомо, хто хоче забудувати Володимирський узвіз під «мостом Кличка». Власником компанії є уродженець Москви з латвійським паспортом Дмітрій Буряк;

3. Британія і Польща хочуть збудувати на Львівщині та Полтавщині тимчасові містечка для переселенців. Лондон пообіцяв виділити на це 10 мільйонів фунтів. В уряді Британії заявили, що містечка зможуть прийняти 700 людей.

Читате також: «Укрзалізниця» оголосила про додаткові рейси з Києва до Великодня і травневих свят. Усі додаткові рейси розраховані на відправлення з Києва до інших міст України – Одеси, Львова, Кривого Рогу, Дніпра, Харкова та Ковеля.

ТаБезготівкова оплата проїзду в транспорті Львова має запрацювати в другому кварталі цього року. Цього року мають перейти до повноцінного впровадження електронного квитка у місті;

4. Екскерівник Грибовицького сміттєзвалища програв апеляцію. Його засудили на 7 років. Звинувачують у хабарництві на понад 400 тисяч грн.

Читайте також: Личаківський цвинтар подав до суду на водія, який пошкодив браму. Водій заперечував свою причетність до ДТП.

Та: Суд виніс вирок педофілу, який розбещував львівську школярку, переодягнувшись у жінку. Його засудили до 8 років вʼязниці;

5. У музеї Крушельницької у Львові з’явиться новий музичний простір. «Концепція полягає в тому, що це буде третє місце, куди люди зможуть прийти, аби послухати вінілові платівки, дізнатися про відомих музичних діячів, які жили та творили у Львові, те, чим вони надихалися. Головна тема – Львів та музика – як її створювали, які етапи вона переживала, як відновлювалася», – розповів Tvoemisto.tv керівник музею Михайло Кобрин.

На цю ж тему: У Львові розпочинають роботу літні майданчики. Вони працюватимуть до 1 листопада.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!