Політична реклама

Кухонний посуд, зроблений з певних металів, може буде шкідливим для здоров'я

6705 0
Всім відомо, що метали і сплави піддаються корозії, особливо при зіткненні з агресивним середовищем (овочевими соками, приправами, гострою їжею) і при високій температурі.

Видання "Порадник" подає характеристику найвживанішого посуду, враховуючи вплив посуду на здоров'я людини.

Посуд з нержавіючої сталі практично невибагливий і служить довго, проте нікель в його складі має канцерогенні властивості. Тому постійно готувати в сталевій посуді, особливо гострі та овочеві страви, не варто. Якщо ж Ви не можете змінити свою звичку, то вибираючи каструлі з нержавіючої сталі, шукайте напис «nikel free» (без нікелю). Що ж до пароварки з нержавіючої сталі, то в цьому випадку немає приводу для занепокоєння.

Алюмінієвий посуд виділяє при нагріванні іони металу, тому в ньому не рекомендується варити супи, тушкувати або смажити овочі, а також кип'ятити молоко. Також Ви повинні знати, що щоденне застосування посуду з алюмінію може привести до харчового отруєння. Навіть тривале зберігання води в алюмінієвій ємкості вкрай небажано через утворення на її стінках осаду з окису металу.

Фахівці стверджують, що абсолютно безпечною можна вважати посуду з тефлоновим покриттям, але будьте обережні - не купіть підробку. Оригінал тефлонової сковороди без кришки з діаметром дна 12 - 15 см важить від 500 г, його стінки повинні бути не менше 3 мм. При виборі такого посуду також зверніть увагу на дно сковорідки: рівне і абсолютно гладке призначено для електроплити, ребристе же підійде тільки для газової.

Власники традиційних наборів каструль з емальованої сталі також можуть бути спокійні - в цьому посуді можна готувати без жодних обмежень.

Нешкідливою для здоров'я є начиння з кераміки і жароміцного скла. Втім, перша має деякі недоліки: вона відмінно підходить для духовки, але не дуже зручна для приготування їжі на відкритому вогні. Крім того кераміка надовго вбирає запахи і її важко мити через пористу структуру. Якщо Ви все ж придбали керамічні ємності для випічки, не забудьте перед використанням прокип'ятити в ньому розчин оцту, який вбере в себе свинець, що входить до складу глазурі, якою покривають кераміку зсередини.

Особливою популярністю користується скляний посуд - і вельми заслужено. Його можна використовувати при приготуванні їжі в мікрохвильових печах, духовках, електроплитах і на відкритому вогні. Він легко миється і абсолютно екологічний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!