Купання в ополонці не робить людину оновленою, – Глава УГКЦ

1561 0
Оновленою людину робить покаяння, наголошує предстоятель.
Фото: Mukachevo.net

Фото: Mukachevo.net

Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння. Людину оновлює та благодать прощення і оновлення, яка приходить від Христа силою Святого Духа. На цьому наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Читайте також: Мешканців Львівщини закликають утриматися від купання на Водохреща

«Хрещення Івана – це людська сторона підготування до йорданського Богоявління. Хрещення Івана – це те, що людина сама може зробити для того, щоб усвідомити свій гріх і його визнати. Але сама звільнитися від гріха людина не може. Іванове хрещення – це також підготування до Божої дії. Лише той, хто прийде в пустиню, той прийме Святого Духа – те хрещення, яке зробить мене і вас новою людиною», – пояснює Блаженніший Святослав.

Українці повинні усвідомити, переконаний Глава Церкви, що для того аби покаятися, аби бути хрещеними Святим Духом, аби оновлюватися і зростати у хрещенні, потрібно ставати перед Божим обличчям і проходити, можливо, власну пустелю. З іншого боку, треба пережити зустріч із Христом, який оновлює, який надає нового сенсу танового світла. Зустріч із Христом дає початок чогось нового. 

Читайте також: Купання в ополонці не змиває гріхи – ПЦУ

Нагадаємо, у вівторок, 19 січня, в Україні святкуватимуть Богоявлення Господнє (Водохреща). У цей день у містах і селах Львівщини традиційно освячують воду та пірнають в ополонку. Проте цього року мешканців закликають утриматися від купання у холодній воді. Тому місць для купання облаштовувати не будуть.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!