Купи сміття у парках Львова: як реагувати та як карати винуватців?

2921 2
Учора, 4 серпня, активісти спільноти «Варта1» опублікували фото із лісопаркової зони «Зубра», у якій знаходиться парк імені Івана Павла ІІ. Львів’ян обурило те, що ця мальовнича частина міста вкотре засмічена. Tvoemisto.tv дізнавалося, як мають бути покарані порушники, котрі не дбають про благоустрій міста, та куди звертатися мешканцям, якщо вони натрапляють на купу сміття.
фото: facebook (Варта1)

фото: facebook (Варта1)

«Люди, які не мають поваги до себе, до інших, до природи та закону, мають бути покарані», – каже Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустроюю ЛМР. За його словами, львів’яни, які засмічують місто, повинні нести адміністративну відповідальність за статтею 152 Кодексу України про адмінправопорушення. Ця стаття передбачає розмір штрафу, який по-різному обраховують на громадян та юридичних осіб: львів’янин, який вчиняє правопорушення, заплатить від 340 до 1360 гривень, а підприємство – від 850 до 1700 гривень штрафу.

Однак, найбільш дієвим, на думку Андрія Галушки, є метод власного прикладу: коли львів’яни добровільно збираються разом та спільними зусиллями прибирають певну частину міста. Побачивши чи взявши участь у такій толоці, у людини зникає бажання викидати сміття у непристосованих для цього місцях.

Львів’янам, які натрапили на сміття у неналежному місці, Андрій Галушка радить звертатися до районних адміністрацій міста:

Галицька районна адміністрація –  тел. 261-10-36,

Залізнична районна адміністрація – тел. 295-82-40, 295-82-35,

Личаківська районна адміністрація – тел. 254-62-06,

Сихівська районна адміністрація – тел. 254-64-02, 254-64-08,

Франківська районна адміністрація – тел. 237-33-32,

Шевченківська районна адміністрація – тел. 252-17-67.

Ще один варіант – звертатися на «гарячу лінію» міста 1580. При оформленні звернення важливо запам’ятати чи записати його номер, аби надалі відслідковувати зрушення. За словами Андрія Галушки, проблему вирішать уже за кілька днів.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
31 Серпня, 2015 17:52
Ірця Найперше не бути свинею. Я дуже люблю відпочивати біля джерела район спідвею на Майорівці. Кожного разу іду на різні місця - знаю всі полянки та сидячі колоди. Я як і кожна людина з компанією несемо все з собою. Погулявши ми прибираємо те місце де відпочивали - не важливо чиє це сміття, ми просто не хочемо бачити бруд. Не раз буває несемо з собою в ліс три пакети, а виносимо з лісу до семи пакетів. Шкода що є такі свинюки за якими потрібно прибирати. Люди починайте зміни з себе - не будьте байдужі. Прибрати - не соромно!!!
6 Серпня, 2015 10:07
Христина На мою думку саме гривнею потрібно карати порушників, бо ті хто смітять навряд чи прийдуть прибирати, зазвичай прибирають ті, хто завжди прибирає за собою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!