Політична реклама

Купити авто у кредит стає важче

1321 0
На ринку автомобільного кредитування за місяць відбулися значні зміни. Так, сегмент кредитування нових автомобілів покинули відразу два гравця з числа 50-ти банків-лідерів по активах: кредити перестали видавати VAB Банк і Правекс-Банк, - пише Автоцентр.

На ринку автомобільного кредитування за місяць відбулися значні зміни. Так, сегмент кредитування нових автомобілів покинули відразу два гравця з числа 50-ти банків-лідерів по активах: кредити перестали видавати VAB Банк і Правекс-Банк.

«У зв`язку з переглядом умов кредитування і оптимізацією процесу видачі позик, прийом заявок на отримання кредитів, у тому числі, і на автокредити, призупинено, - розповідає Ігор Шумицький, директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку. - Оформлення заявок на отримання кредитів готівкою і на покупку товарів проводиться тільки в точках експрес-кредитування ». У результаті, число банків-учасників сегмента зменшилася на двох гравців, хоча в останній рік число установ, що кредитують покупку авто, неухильно збільшувалася, і лише в червні-вересні-2011 сегмент поповнився трьома учасниками, аналізує prostobank.ua.

Втім, як відзначали банківські експерти влітку-2011, попит на автокредити і так не бив рекордів.

У той самий час, поки одні банки йдуть з ринку, інші намагаються залучити позичальників: наприклад, нульовими авансами. Вже третій банк з числа 50-ти лідерів за активами запропонував позичальникам кредити на авто без першого внеску. До ПриватБанку і UnicreditBank (Укрсоцбанк), раніше кредитувати без авансів, в жовтні-2011 приєднався ВТБ Банк.

Що ж стосується середніх реальних ставок по автокредитах, то вони продовжують рости. Зокрема, кредити на нові іномарки в жовтні-2011 «подорожчали» в середньому по ринку на 0,01 - 0,14 процентного пункту. При цьому найбільше зросли в «ціною» автокредити на самі короткі і найдовші терміни: середня ставка по кредитах строком на рік збільшилася на 0,11 процентного пункту, а по кредитах строком на сім років - на 0,14 процентного пункту.

Винятком стали кредити на старі іномарки: середні по ринку реальні ставки по них продовжують знижуватися. Тут, так само як і в сегменті кредитування нових іномарок, «рекордсменами», хоч і в зворотному напрямку, стали кредити на найбільший і найменший термін. Середні реальні ставки по кредитах на рік і на п`ять років знизилися за місяць на 0,97 і 0,77 процентного пункту відповідно. Винятком стали лише чотирирічні кредити, середня реальна ставка по яких виросла на 0,1 процентного пункту. А кредити на три роки «подешевшали» зовсім мало - всього на 0,01 процентного пункту.

Джерело: Автоцентр.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!