За територію виправної колонії на Хуторівці змагалися сім компаній. Хто переміг

9082 0
Під час електронного аукціону вартість колишньої виправної колонії №48 на вулиці Хуторівка, 2 зросла майже у три рази.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Колишню виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівка, 2, планує купити компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс». Електронний аукціон, на якому відбувались торги за будівлі колишньої колонії загальною площею 39,8 тис. м² та земельну ділянку площею 13 гектарів, відбулись сьогодні, 3 червня. 

Читайте також: Мін'юст пропонує подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. І це не жарт

Участь в електронному аукціоні взяли сім компаній, вартість лоту зросла із 132 мільйонів гривень до понад 377 мільйонів грн. Найвищу ціну запропонувала компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс».

За даними аналітичної системи YouСontrol, її заснували у 2015 році, власником є львів’янин Тарас Зубик. Він також є власником кількох будівельних компаній. Зокрема, уповноваженою особою у компанії ПАТ «Львівський проектний інститут», що входить у групу компаній «Софтсерв Консалтинг»

Львів став одним із перших міст в Україні, де провели такий аукціон у межах програми приватизації колишніх тюрем і колоній. Частину коштів з продажу об'єкту залучать у будівництво нового СІЗО на вулиці Збиральній у Львові, щоб перенести туди слідчий ізолятор з вулиці Городоцької. 

Читайте також: Розчарування року. Як унікальний комплекс «Океану» із мозаїкою рибок перетворився на «темну шафу»

Ще три приміщення виправної колонії продають за 30 мільйонів гривень. Стартова ціна була 3,5 мільйони. Йдеться про приміщення за адресою Хуторівка,4 загальною площею 0,9 га. В аукціоні взяли участь дев’ять компаній. Переможцем система визначила ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар». Мінюст має укласти угоди із переможцями.

За даними аналітичної системи YouControl  власником ринку «Шувар» є депутат міської ради Львова Роман Федишин та Андрій Чіпчар.

Нагадаємо, у вересні минулого року Львівська міська рада рішенням виконавчого комітету затвердила технічне завдання для інвестора, який захоче забудувати ділянку. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що на території колишньої виправної колонії, яка займає понад 10 гектарів, має бути лише 25% житла, решта – громадський простір. Зокрема йдеться про спорткомплекс, центр для пенсіонерів, мистецький центр, медіатеку, загальноосвітню школа зі спортивним майданчиком та дошкільний навчальний заклад на 100 місць.

Додамо, що експлуатація виправної колонії на Хуторівці закінчилася у 2018-му році. Тоді в'язнів перевезли у інші виправні заклади. Ця колонія була заповнена людьми лише на 40%, і була в поганому стані, тому її вирішили закрити. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!