Куркулі, сировари і сусіди: де замовити страви handmade у Львові

10902 0
Є у Львові частка першовідкривачів, котрі покинули все й відкрили магазини з домашньою кухнею. Особливість їхніх закладів полягає в тому, що придбати уже напівготові чи готові страви можна безпосередньо в магазині, а споживати їх варто у домашній обстановці, за сімейним столом. Де можна купити страви handmade кухні та особливість їх приготування дізналося Tvoemisto.tv

«Сусіди»

Особливість

«Сусідам» тільки місяць, проте їх магазин починає створювати серйозну конкуренцію серійному виробництву. Причина проста – власники намагаються створити такі страви, котрі змогла б їсти й дитина.

Кухня

В асортименті  «Сусідів» є м’ясні вироби, а також вареники й печиво двох видів: імбирне та кокосове.

Серед м’ясного асорті можна спробувати курячу ковбасу з пармезаном, індичу з перцем, копчені перепілки. Також у магазині є сало власного виробництва.

«Ми не хочемо робити стандартні ковбаси, прагнемо виділятись. Зокрема, плануємо щомісяця запускати у виробництво новий рецепт. Так, вже має з’явитись і ковбаса з баранини», - стверджує директор «Сусідів» Дмитро Пулим.

Також у магазині можна придбати вареники (з капустою чи картоплею). Їх ціна становить 8-15 грн за 100 грам. В майбутньому прагнуть  робити равіолі, а також пасту.

«Сусіди», зокрема, спеціалізуються на виробництві соусів. Покупці можуть скуштувати журавлиний (найкраще подавати до сиру), сливовий (трішки гострий до м’яса), медово-гірчичний та болоньєзе

Концепція

Заклад працює за принципом: клієнт приходить до сусідів. Тож у магазині все можна брати «на пробу». Задля довіри власних покупців «Сусіди» зробили відкриту кухню, тож спостерігати за виробництвом ковбаси можна в режимі реального часу. Запевняє директор, що також можна потрапити і на саму кухню для того, щоб пересвідчитись у свіжості та якості м’яса. 

Локація

вул. Дороша, 12

«Сирні мандри»

Особливості

«Сирні мандри» реалізовують тільки молочну продукцію. Всі сири власного виробництва, а фермерські господарства «Мандрів» функціонують у Перемишлянах, Золочеві та Пустомитівському районах. Сир виготовляють із трьох видів молока: овечого, коров’ячого та козячого, проте планують запустити і з молока буйвола.

Загалом «Сирні мандри» за чотири роки існування, встигли стати мережею, оскільки мають чотири точки продажу продукції.

Кухня

Середній час дозрівання сиру, складає 2-3 місяці, проте, щоб його отримати, продукцію відпрацьовують цілий рік. Сири виготовляють за європейською технологією, додаючи власні рецептури. На сьогодні в своєму асортименті мають 40 видів сирів та нараховують 60-70 видів супутнього асортименту (позицій). Найдовша витримка сирів – 7 місяців.

У закладі можна придбати рікоту, овечий сир цуркан (витримка 6 місяців), цісарський (коров'ячий сир, з часом дозрівання 2-3 місяці), козячий брі, рулет з моцарелли (поєднання двох сирів - моцарелли і рікотти), сир «Грушка».

Локації

Ринок «Княжий» - вул. Володимира Великого 59

Ринок «Стрийський» - вул. Франка, 81

Ринок «Галицький» - Соборна пл., 14

ТЦ Сихів - вулиця Сихівська, 16.

"Шкварка"

Особливість

Історія «Шкварки» розпочалася із внутрішнього конфлікту змінити життя й розпочати щось нове. Власники проекту - журналісти Михайло Гузаревич та Юрко Мацирук, які завжди тяжіли до кулінарії, проте ніяк не могли реалізувати свою мрію. В один момент вони звільнились з роботи й започаткували власне виробництво ковбаси.

Всю рецептуру для «Шкварки» розробляють куми, як себе називають власники, власноруч. А продають свою продукцію тільки в онлайні.

Кухня

«Шкварка» спеціалізується на виробництві сиров’яленої пальоцопханої ковбаси. З різними додатками її в асортименті є 8 позицій. Вартість такої ковбаси становить приблизно 400 гривень за кілограм. Ковбаса є з сиром, гірчицею, грибами, пармезаном та іншими начинками.

Також «Шкварка» пропонує споживачам скуштувати різноманітні лєгуміни (солодощі). До прикладу, варення, джем, медовий імбир чи апельсиновий гарбуз у сиропі. Вартість таких страв – 46 грн.

Придбати можна, зокрема, паштет, аджику, різного виду соуси, приправи до соусів, мариновані перепелині яйця та багато іншого  Є у «Шкварки» й оригінальна ковбаса - ковбаса печена з дикого вепра у власному смальці, копчено-в’ялений бекон.

Концепція

В найближчому майбутньому власники хочуть зробити так, щоб покупець зміг самотужки прослідкувати біографію свині з якої готують ковбасу. Вони знатимуть, коли свиня народилась, що їла впродовж життя та коли її зарізали.  Своє основне завдання вбачають у максимальній щирості та довіри до свіжості власної продукції.  

Самі власники запевняють, що мають за мету спробувати відродити прошарок куркульства, щоб продемонструвати, що в Україні господар може працювати на своїй землі й куштувати їжу власного виробництва. Це основа патріотизму й місії «Шкварки».

Локації

Facebook-сторінка  “Шкварки»

Підготувала Мар’яна Федина

Фото з офіційних сторінок закладів

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!