Курортний Трускавець на Львівщині залишився без води

1351 0
Окремі мікрорайони, можливо, отримають воду сьогодні. До завтрашнього ранку воду обіцяють відновити на весь Трускавець.
Фото:пресслужба ЛОДА

Фото:пресслужба ЛОДА

У курортному містечку на Львівщині – Трускавці – від учора, 3 січня, відсутнє водопостачання. У КП «Дрогобичводоканал» повідомляють, що процес підписання договору між їхнім підприємством та ТзОВ «Трускавецький водоканал» був затягнутий, що і призвело до негативних наслідків для мешканців та туристів, що проживають у місті.

Читайте також: Санаторії у Східниці і Трускавці запровадили програму оздоровлення після Сovid-19

«Затягування договірного процесу трускавецькою стороною стало причиною колапсу водопостачання Трускавця. Є декілька умов договору, на які наразі не погоджується ТзОВ «Трускавецький водоканал» і якими не може поступитися дрогобицьке підприємство, щоб убезпечити себе від мільйонних збитків, які роками завдає ТзОВ «Трускавецький водоканал», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, важливою умовою для Дрогобича є те, щоб у договорі з трускавецьким водоканалом передбачили запобіжник стабільної вчасної оплати за послуги. На підприємстві додають, що ТзОВ «Трускавецький водоканал» підриває фінансово-господарську діяльність КП «Дрогобичводоканал», і сьогодні борг становить 12,5 млн грн.

За словами міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, станом на 15:00 4 січня врегулювали більшість юридичних питань про відносини між трускавецьким та дрогобицьким водоканалами. Окрім цього, ще проводять розкопки щодо аварії на магістральному водогоні у селі Доброгостові, тому подати воду одразу не зможуть.

«Зупинене водопостачання на водогоні Гірна – Дрогобич. Завершити капремонт вже можуть ближче до вечора і почнуть закачувати воду в систему. Окремі мікрорайони, можливо, отримають воду сьогодні. До завтрашнього ранку, я переконаний, що воду буде мати весь Трускавець», – каже він у своєму зверненні.

Читайте також: У Трускавці облаштували музичний сквер у формі скрипки. Фото

Додамо, що станом на 16:00 договір між КП «Дрогобичводоканал» та ТзОВ «Трускавецький водоканал» підписали. І після завершення робіт на водогоні подадуть воду до Трускавця та частини Дрогобича.

Для довідки

Місто Трускавець – екологічно чиста зона, славиться мінеральними водами з 14 джерел («Нафтуся», «Юзя», «Марія», «Софія», «Броніслава» тощо), покладами «гірського воску» – озокериту (єдине родовище у світі розміщене на віддалі 4 км від курорту – у Бориславі); трускавецькою сіллю «Барбара», яку добувають з високомінералізованої ропи, що належить до конкурентів карловарської солі.

Кількість постійного населення становила 28 705 осіб станом на 1 січня 2019 року. Крім того, щомісячно тут відпочивають туристи, у тому числі іноземці. Щоденно з навколишніх сіл та міст доїжджає на працю 6 300 людей. Улітку минулого року територію міста Трускавця оголосили курортною територією державного значення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!