Політична реклама

Курс долара може вирости до 10 гривень

1613 0
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's прогнозує подальшу девальвацію гривні і зниження курсу до 10 гривень за долар до кінця 2014 року.

«Враховуючи значний дефіцит України за рахунком поточних операцій, на тлі підвищеного попиту населення на іноземну валюту з листопада 2013 року і відсутності перспектив врегулювання політичної кризи найближчим часом, ми прогнозуємо зниження курсу гривні з 8 гривень за долар в 2013 році до 10 гривень за долар в 2014 році», - йдеться в повідомленні.

За даними агентства, в 2014 році курс гривні знизився приблизно на 11%, і ймовірність примусової девальвації гривні істотно підвищилася.

Оскільки більше половини державного боргу становлять валютні зобов'язання, значна девальвація національної валюти може ще більше послабити здатність уряду обслуговувати і погашати боргові зобов'язання.

Також наголошується, що потенційні масштаби девальвації зросли, беручи до уваги заходи уряду з підтримки валютного курсу: тільки в січні 2014 року НБУ витратив на підтримку національної валюти 1,7 млрд доларів валютних резервів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!