На правах реклами

Курс гривні, карантин і нерухомість. Як зараз працює ринок квартир в новобудовах Львова

5346 0
Різка зміна курсу гривні суттєво збільшує попит на ринку новобудов, а карантин вносить корективи в сам процес вибору та оформлення документів. Що ж змінилося на ринку новобудов та як відбувається безпечний процес вибору і купівлі – в розмові з фахівцями компанії LazurGroup.
фото - @verstappen_photography

фото - @verstappen_photography

Валютний курс збільшує кількість охочих купити нерухомість

Курс гривні, що пішов донизу, традиційно збільшує попит на нерухомість, розповідає Денис Шульга, співзасновник сайту «Енциклопедія новобудов».

«Люди, які ще недавно відкладали купівлю квартири, зберігаючи кошти в гривнях, зараз бачать вдалий час для інвестицій. За даними нашого сайту і за відгуками забудовників та девелоперів, кількість онлайн-заявок на бронювання за останні тижні зросла», - розповідає Денис Шульга, співзасновник сайту «Енциклопедія новобудов».

За його словами, зараз укладаються угоди, стосовно яких люди визначалися протягом останніх місяців. Особливо це стосується квартир більшої площі.

«В перерахунку на курс виходить вигідна купівля з суттєвою економією. Це не знижка, але фактично все одно виходить великий бонус», - говорить Денис Шульга.

Підтверджують його слова і девелопери. За їх словами, зараз люди більше цікавляться 2- і 3-кімнатними квартирами.

«Якщо донедавна 1-кімнатні квартири займали майже половину всього попиту, то зараз настільки ж активно цікавляться 2- і 3-кімнатними», - розповідають у відділі продажу компанії LazurGroup. Компанія веде будівництво двох об’єктів і сьогодні в будинку клубного типу LazurFamily на вул.Сигнівка залишилися лише 2 вільні квартири, а в будинку LazurSky на Зеленій цікавляться 2- і 3-кімнатними помешканнями.

Ціну на квартири наразі не піднімають

Така зацікавленість, за словами представників LazurGroup, пояснюється тим, що зараз ціни на квадратний метр залишилися на тому ж рівні, що й були.

«Ми не піднімали ціну через зміну курсу і це, очевидно, додатковий стимул для людей як інвестицій в нерухомість загалом, так і розглядати збільшення площі, на яку люди розраховували», - говорять в компанії.

Плановані підвищення ціни в першу чергу слід очікувати з ходом будівельних робіт -  чим більша ступінь готовності новобудови, тим більша вартість квадратного метра. Зазвичай різниця між цінами на початку і закінчення будівництва становить близько 35-40%.

Що стосується можливої зміни ціни через загальну ситуацію на ринку, курсу та цін на роботи і матеріали, то вони будуть прийматися, коли ситуація стане більш визначеною.

Як купувати квартири в умовах карантину – онлайн-комункації та оформлення документів

Забудовники зараз більше переходять в онлайн-комунікації.

«З початком карантину ми звернулися до клієнтів з проханням максимально використовувати онлайн-методи. Це в першу чергу інформація на нашому сайті і багатоканальні телефони. Менеджери компанії надають необхідну інформацію, консультацію і на цьому етапі сучасні формати зв'язку дозволяють оперативно та повноцінно передати всі необхідні дані, візуалізації, документи та інше, що необхідно», - кажуть в LazurGroup.

Офіси, розповідають в компанії перейшли в режим роботи для оформлення документів за попереднім узгодженням часу необхідних візитів, які неможливо вирішити дистанційно. Для таких випадків забезпечуємо всі вимоги стосовно безпеки, які визначені як необхідні. Все решта відбувається в онлайн-режимі.

«Питання безпеки в пріоритеті, працюємо максимально дистанційно і стабільно. Система онлайн-підтримки успішно працювала раніше і дає можливість добре працювати зараз», - кажуть в компанії і рекомендують звертатися для консультацій саме через телефонний зв'язок та месенджери і електронну пошту.  

Додаткові консультації з питань купівлі квартири чи нежитлового приміщення на первинному ринку, а також безпечного вкладення коштів у нерухомість можна отримати на сайті LazurGroup.
 
Телефони для зв’язку: (067) 000 22 33;  юридичний відділ: (068) 203 22 33.
Об’єкти, будівництво яких здійснює девелоперська компанія LazurGroup у Львові:
LazurSky – 16-ти поверховий будинок на вул. Зеленій;
LazurFamily – будинок клубного типу на 22 квартири на вул. Сигнівці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!