Курсуватиме потяг, який економитиме львів’янам час

4780 0
Із 15 серпня нічний експрес Харків – Львів – Івано-Франківськ курсуватиме з більшою кількістю зупинок. Прискорений потяг долатиме відстань від Львова до Харкова за 12 годин, а не за 20 годин, як було раніше.
фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

У зв’язку з великим попитом на перевезення пасажирів у західному напрямку Укрзалізниця з 15 серпня 2015 року призначила додаткові зупинки нічного експреса № 115/116 Харків – Івано-Франківськ. Поїзд зупинятиметься не лише в Полтаві, Києві, Коростені та Львові, як зараз, а й на станціях Новоград-Волинський, Шепетівка, Здолбунів-Пасажирський, Дубно, Броди.

Читайте також: Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік

Про переваги цього потяга написав на своїй facebook-сторінці Олександр Кава, заступник міністра інфраструктури: «Пасажири отримали можливість економити до 40% часу. Час в дорозі у цього прискореного поїзда від Харкова до Львова складає всього 12 годин, а до Івано-Франківська – 14 годин. Середня швидкість нового експреса на ділянці Львів - Харків складе 89 км/год. Раніше час у дорозі на маршруті Харків – Львів займав 19-21 годину. У серпні розклад нічного експреса буде трохи підкоригуватись, але Схід і Захід тепер назавжди стали ближче не на словах, а на ділі».

Читайте також: Українець пропонує новий дизайн залізничних квитків

Як інформує прес-служба «Укрзалізниці», поїзд № 115/116 Харків – Івано-Франківськ курсує через день. Із Харкова поїзд відправляється о 19:05 та прибуває до Івано-Франківська наступного дня о 09:45 (до Києва – о 00:55, до Львова – о 07:22). У зворотному напрямку поїзд вирушає о 16:33 та прибуває на кінцеву зупинку о 07:12 наступного ранку (до Львова – о 18:38, до Києва – о 01:05). У складі поїзда вагони купе та класу люкс. Наразі на поїзд № 115/116 Харків – Івано-Франківськ пасажирам запропоновано приблизно 12000 місць у західному напрямку й зворотно.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!