Політична реклама

Курячий суп - чудовий протизастудний засіб

2063 0
Один з народних засобів лікування застуди — курячий суп. Виявляється, він, дійсно, корисний через вміст карнозину.

Вчені з Університету Небраски перевірили, як курячий суп, холодна та гаряча вода впливали на потік повітря й слиз в носі 15 добровольців. Як будь-яка гаряча рідина, суп поліпшував потік слизу, що очищало дихальні шляхи. Він також впливав на захисний механізм в носі. Це не давало інфекції потрапити всередину, - пише "ВКурсе".

Плюс, суміш овочів та птиці в супі допомагала позбавитись запалення. А відомо, що всі поживні речовини покращують роботу імунітету. Органосульфіди (речовини, що містяться в часнику та цибулі) разом з вітаміном D стимулюють вироблення імунних клітин-макрофагів. У той час як вітамін С впливає на рівень нейтрофілів і інтерферону.

Вітамін А і каротиноїди (можна знайти в моркві) сприяють виробництву антитіл. Вітамін Е і цинк впливають на концентрацію лімфоцитів. Всі вони разом з супом легше засвоюються. Додавши олії, можливо підвищити усмоктуваність вітамінів D, A, K, E.

В принципі, аналогічний ефект виробляють фрукти, овочі, горіхи, насіння, білки. Приміром, вітаміном С багаті ківі, цитрусові, перець і солодка картопля. При застуді рекомендується пити трав‘яні чаї та глінтвейн.

Тим часом, Університет медицини і стоматології Нью-Джерсі з’ясував, що пробіотики зменшують тривалість застуди і тяжкість симптомів (відповідний експеримент проводився на 200 добровольцях, які приймали бактерії Lactobacillus rhamnosus і Bifidobacterium animalis). У підсумку тривалість хвороби знижувалася на 50%, а прояв симптомів на 34%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!