Кузьма та Стефанія. Які імена львів’яни обирають для дітей у 2022 році

18693 0
Серед рідковживаних чоловічих імен: Адам, Арай, Елвіс, Іларій, Кузьма, Лорд, Моісей, Тамерлан, Тор, а жіночих: Агата, Адель, Аміра, Доміцелія, Каталіна, Стефанія, Теона.
Фото: sumy.ua

Фото: sumy.ua

У Львівській області за перше півріччя 2022 року найпопулярнішими чоловічими іменами були Артем та Артур, а жіночі – Анастасія та Анна. Про це Тvoemisto.tv зазначила головний спеціаліст відділу Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Львові Оксана Вендиш.

Серед інших найпоширеніших імен, які надавались дітям при державній реєстрації народження у Львівській області протягом І півріччя 2022 року були:

Читайте також: У пологових Львова з початку року народилося майже дві тисячі дітей

Чоловічі: Давид, Данило, Дмитро, Захар, Лев, Лука, Максим, Матвій, Марко, Олександр, Тимофій.

Жіночі: Вікторія, Вероніка, Дарина, Емілія, Єва, Злата, Софія, Соломія, Марія, Марта, Яна.

Серед рідковживаних імен громадяни у І півріччі 2022 року обирали:

Чоловічі: Адам, Арай, Елвіс, Іларій, Ільяс, Кузьма, Лорд, Моісей, Омелян, Тамерлан, Тор, Трістан.

Жіночі:  Агата, Адель, Аміра, Доміцелія, Каталіна, Стефанія, Теона, Тесса, Таміла.

В Україні, за даними Міністерства юстиції України, у першому півріччі 2022 року найбільше українці віддавали перевагу традиційним іменам, однак не обійшлось без трендових і нестандартних імен.

Читайте також: Після перемоги Кalush на «Євробаченні» уже майже 70 дітей назвали Стефаніями

«У нашій державі немає обмежень чи заборон на присвоєння тих чи інших імен. Тож, батьки дітей мають право називати своїх малюків будь-якими іменами, які їм подобаються», – йдеться в повідомленні.

Серед жіночих імен для дітей найпопулярнішими стали Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра, Поліна. Після перемоги України на Євробаченні-2022 популярності також набирає ім’я Стефанія – на честь тріумфальної пісні Kalush Orchestra.

Найпопулярнішими іменами для хлопчиків в цьому році стали Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

Також під час війни стали популярними імена, пов’язані з новими видами зброї, яку ЗСУ успішно використовує проти окупантів. Найпопулярнішим «військовим» ім’ям серед українців стало Джавеліна/Джавелін – на честь американського протитанкового ракетного комплексу. Новонароджених хлопчиків також називають назвою турецьких бойових безпілотників – Байрактар.

Які незвичні імена використовували українці:

Серед жіночих імен: Квітослава, Дзвенислава, Червонка, Йордана, Євангеліна, Чіамада-Аделіна, Фрея, Жасмін, Хозяйка, Аріель, Зореслава, Міссі.

Серед чоловічих: Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Моісей, Лорд, Марілуіз, Миродар, Добромир, Граф.

Нагадаємо, що львів’яни все частіше виявляють бажання змінити не лише ім’я, а й прізвища. Щміни проводили у таких прізвищах, як Чмир, Коровіна, Тимошенко, Капітан, Чайка. Замість цих прізвищ люди обирали Туз, Ахметова, Зайцева, Квітка, Поважна, Львів.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!