Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом «За заслуги»

3249 0
Лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Таким чином Президент Петро Порошенко відповів на петицію про присвоєння звання Народного артиста, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

«Зважаючи огляду на численну підтримку нагородження Андрія Кузьменка державною нагородою і його значний внесок у розвиток української культури і збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом «За заслуги» I ступеня (посмертно)», – йдеться у відповіді Президента, розміщеній на його офіційному сайті.

Дивіться також: 5 тез Кузьми Скрябіна про Україну та майбутнє. Відео

При цьому було зазначено, що звання народного артиста посмертно не призначається. Як відомо, орден I ступеня «За Заслуги» є більш значущою державною нагородою, ніж звання Народного артиста, і вважається другою за значимістю державною нагородою після звання Героя України.

Нагадаємо, 2 лютого під час ДТП загинув Андрій Кузьменко, лідер гурту «Скрябін». Позашляховик, за кермом якого був Кузьма, зіткнувся з вантажівкою на Дніпропетровщині. Поховали співака на Брюховецькому кладовищі поблизу Львова. 4 лютого Львів прощався зі Скрябіним всю ніч.

Джерело: сайт Президента, Укрінформ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!