На правах реклами

У Львові запровадили унікальну програму страхування «Квартира, що будується». Як це працює

1994 0
Страхування розповсюджується на: квартири, нежитлові приміщення та інше нерухоме майно, яке використовується в приватних та/або комерційних цілях, і страхова програма має вберегти майно від воєнних ризиків.

Війна в Україні фактор, який безперечно вплинув на усі галузі бізнесу. Первинна нерухомість не виняток. Частину будівництв довелося заморозити, а на іншій – суттєво скоротили темпи робіт. Здавалося б безвихідь? Але є позиція на ринку, яка полягає в тому, що саме зараз потрібно дати українцям зрозуміти, що купівля квартири є безпечною інвестицією. Саме тому група компаній «Well Bud» в партнерстві з страховою компанією «БРОКБІЗНЕС», першими на ринку Львова, запропонували програму страхування «Квартира, що будується».

Ситуація на ринку нерухомості

Про проблеми на ринку нерухомості засвідчили одразу кілька індикаторів. Зокрема, з грудня 2021 року почав свій ріст у звʼязку з нестабільною ситуацією відсоток відмов. Також з того ж часу різко впала частка інвесторів, які викупляли квартири на перепродаж, або для майбутньої здачі в оренду. Показник середнього терміну закриття угоди на покупку квартири зріс з 21 до 37 днів.

Потенційний покупець почав відкладати момент покупки через страх знищення обʼєкту ракетою, незрозумілою ситуацію на валютному ринку та можливими затримками будівництва через війну. Про це свідчить і те, що протягом 3 – 4 кварталу 2022, із загальної кількості звернень клієнтів, близько 18% відмов були саме через війну та нестабільну ситуацію в країні.

Особливо тривожною ситуація на ринку нерухомості була влітку 2022, враховуючи невтішні новини про роботу київських будівельних компаній.

Портрет покупця нерухомості у 2022

Статистикою поділилася CEO групи компаній “Well Bud” Катерина Джичка: “За даними ЖК «Well Home» (вибірку робили на основі власного проєкту та більш, як 2500 заявок від потенційних клієнтів), покупець нерухомості у 2022 році це – чоловік/жінка 30-50 років, які мешкають у Львові та області. Ціль купівлі: житло для себе та дітей.

Зʼявився теж невеликий відсоток переселенців, які вирішили придбати нерухомість у Львові, але він не є значним, адже ажіотажний короткостроковий попит формували біженці, які вже або повернулись у власні домівки, або ж поїхали за кордон”.

Програма «Квартира, що будується» 

Тому логічним рішенням для додаткової гарантії та збереження активів клієнтів, група компаній «Well Bud» в партнерстві з страховою компанією «БРОКБІЗНЕС», першими на ринку Львова, запропонували оформлення програми «Квартира, що будується». Це програма добровільного страхування ризику втрати майнових прав власника об’єкту нерухомості.

В компанії нагадують, що страховим випадком є документально підтверджений факт понесення клієнтом збитків в результаті втрати майнових прав на об’єкт нерухомості внаслідок:

  • націоналізації;
  • техногенної аварії;
  • воєнних ризиків, а саме: повна загибель об’҆єкту нерухомості у разі застосування стрілецької зброї, гранат та/або в результаті вибуху артилерійських снарядів, мінометних мін, ракетних боєприпасів, авіабомб та боєголовок, керованих і балістичних ракет, крім ядерної, біологічної, та хімічної зброї;
  • пожежі, вибуху, аварії, стихійних лих, падіння ДППС (дистанційно пілотованих повітряних суден).

Вартість послуги є досить доступна та становить 0,5% від загальної вартості придбаного майна. Страхова сума рівна вартості об’єкту нерухомості, тобто покриває всі втрати покупця нерухомості. Програма розповсюджується на: квартири, нежитлові приміщення та інше нерухоме майно, яке використовується в приватних та/або комерційних цілях.

Ключові переваги страхової програми «Квартира, що будується»:

  • страховий захист від усіх ризиків, включаючи «воєнні»;
  • лояльна цінова політика;
  • спрощена процедура страхування:
  • укладання електронних договорів;
  • без проведення огляду майна та без оформлення переліку майна заявленого на страхування;
  • надійність;
  • якісне та швидке врегулювання страхових випадків.

Перспективи ринку

Команда групи компаній «WELL BUD» впевнена, що ринок нерухомості має значний потенціал для розвитку, особливо на етапі відбудови після нашої перемоги, адже стане домінантною галуззю та надасть великий поштовх для всіх суміжних сфер.

Але зараз саме час допомогти потенційному клієнту зрозуміти, що покупка квартири є безпечною та інвестиційно вигідною.  І це можна зробити через: підтримання темпів будівництва, актуальну ринкову ціну, облаштування комфортних сховищ, а також – можливість застрахувати свою інвестицію в нерухомість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!