Квартиру Лариси Возницької обшукують у справі стародруків

1771 1
У поліції повідомляють, що проводяться слідчі дії у рамках розслідування про розтрату або заволодіння майном.
Фото:museum-rogatyn.at.ua

Фото:museum-rogatyn.at.ua

Про обшуки в квартирі екс-директорки Львівської галереї мистецтв Лариси Возницької повідомив народний депутат України Ігор Васюник на своїй сторінці у «Фейсбук».

«В помешканні Лариси Возницької зараз проводить обшук поліція. В рамках відкритого кримінального провадження за фактом, начебто, викрадення якихось книг з Музею книги» -- написав Ігор Васюник. На його думку, це «брудна кампанія проти тих, хто ще хотів зберегти спадщину Бориса Возницького».

У відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області підтвердили інформацію про обшук. За даними поліції, Галицький відділ поліції проводить обшук в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками  злочину, передбаченого частиною третьою статті 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становище вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб).

З джерел у правоохоронних органах стало відомо, що йдеться саме про справу зникнення з Музею книги майже 100 стародруків. Станом на сьогодні нікому у цій справі не оголошували підозру.

Нагадаємо, на початку цього року керівник Галереї мистецтв Тарас Возняк повідомив, що внаслідок перевірки працівники виявили зникнення 95 унікальних стародруків і двох манускриптів, вартість яких на чорному ринку може сягнути десятків мільйонів доларів.


Читайте також:
11 Жовтня, 2017 22:25
Річард гір Все злодійство і побори з туристів ні про що почались з привласнення Галереї Ларисою Возницькою.вівця вирішила,що це "родинний бізнес".треба карати...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!