Квартири, депозити, бізнес. Що задекларував Зеленський за 2018 рік

3505 0
Сьогодні колишній шоумен Володимир Зеленський став президентом України.
фото: Апостроф

фото: Апостроф

Сьогодні, 20 травня, на сайті НАЗК з’явилась декларація нового президента України Володимира Зеленського за 2018 рік. Він задекларував низку квартир, акцій та облігацій, а також рахунки у «Приватбанку» та «ОТП Банку».

Так, Володимир Зеленський є власником будинку площею 353,5 квадратних метра в селі Іванковичі в Київській області та земельною ділянкою там же, площею 1200 квадратних метрів. Окрім того, він є власником трьох квартир в Києві, дві з яких – у співвласності із Сергієм та Борисом Шефірами, загальна площа квартир – 585 метрів. Також президент має два паркувальні місця загальною площею понад 40 квадратних метрів.

Читайте також: У своїй інавгураційній промові Зеленський згадав Львів. Повний текст

Дружина президента Олена Зеленська задекларувала квартиру в Ялті площею 129,8 кв. м і паркувальне місце площею 16 кв. м там же, квартиру в Києві площею 284 кв. м та два нежитлові приміщення у співвласності з Оленою, Ларисою та Сергієм Шефірами площею 644 кв. м.

Окрім того, подружжя орендує квартиру у Великобританії площею 91,9 кв. м, а фірма, зареєстрована в офшорах, кінцевим бенефіціарним власником якої є Володимир Зеленський, володіє квартирою в Києві площею 270 кв. м і двома паркомісцями там же. Інша фірма, що належить Володимиру Зеленському, володіє будинком в Італії площею 413 кв. м.

Читайте також: Володимира Зеленського оштрафували на 850 грн за показаний бюлетень

Також подружжя Зеленських володіє готельними номерами в Грузії, щоправда, ідеться про незавершене будівництво. Загальна площа цієї нерухомості – 218 кв. м. У декларації зазначається, що власником є третя особа, але Володимир і Олена Зеленські мають право отримувати з нерухомості дохід і розпоряджатись нею.

Володимир Зеленський, як і торік, задекларував 4 дорогі годинники, а його дружина – два годинники і ювелірний набір з діамантами.

Подружжя має і цінні папери – державні облігації України на суму 51770 грн, придбані в липні 2017 року.

Щодо зарплати, то Володимир Зеленський задекларував 4 млн 169 тис. 837 грн, а його дружина – 1 млн 119 тис. 380 грн. Олена Зеленська також отримала дохід від відчуження нерухомого майна та від надання майна в оренду на суму 4 млн 138 тис. 560 грн. Окрім того, подружжя отримує відсотки з вкладів в різних установах на понад 800 тис. грн.

Підприємницькою діяльністю Володимир Зеленський торік заробив 4 млн 135 тис. 810 грн.

Президент має рахунки в «Приватбанку» та в «ОТП Банку», де зберігає понад мільйон гривень, 623,5 тис. доларів та понад 62 тис. євро. Його дружина має на рахунках майже 12 тисяч доларів і 255 тис. грн.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

Готівкою Володимир Зеленський зберігає 45 тис. євро. Також має гривневі кредити в «Приватбанку» та «ОТП Банку» на суму 600 тис. грн і позику в одного із кіпрських підприємств на суму 1 млн 775 тис. 935 британських фунтів.

Подружжя володіє машинами Mercedes-Benz S 500 4 MATIC 2014 року, BMW X5 2011 року та Range Rover 2016 року. А ще Володимир Зеленський має 6 патентів і 33 торгові знаки – одноосібно або у співвласності, і є власником або акціонером низки кампаній, зокрема на Кіпрі та в Белізі, на Віргінських островах, в Україні.

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, Володимир Зеленський став президентом України. Під час інавгураційної промови він заявив, що розпускає Верховну Раду. Втім, дострокове припинення повноважень парламенту є під питанням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!