Політична реклама

Квіти позитивно впливають на діяльність мозку

2007 0
Квіти завжди викликали позитивні емоції у представниць прекрасної статі. Тепер же китайські вчені довели, що такі квіти, як крокус, лаванда, нарциси, проліски і шафран приносять не тільки естетичне задоволення, а й надають позитивний вплив на діяльність мозку.

Вищеперелічені рослини мають цілющі властивості, покращують функцію мозку та захищають його від старіння, пише vkurse.ua.

Наприклад, проліски містять галантамін, який прискорює процес передачі інформації від нейронів, що позитивно впливає на розумову діяльність. У нарцисах так само було виявлена ця речовина. Тепер вчені розглядають можливість застосування корисних властивостей цих рослин при онкозахворюваннях.

А ось шафран не лише покращує не тільки роботу мозку, а й підвищує еластичність клітин зорових органів. Колхіцин, який міститься в крокусах, має протиракові й протизапальні властивості. Лаванда володіє заспокійливою властивістю, її також використовують як болезаспокійливий засіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!