Київ

Київ не отримає $36 мільйонів від Світового банку на продовження швидкісного трамваю в центр. Причина

1429 0
Міська влада Києва не розпочала всі необхідні процеси для отримання грошей від Світового банку.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Проєкт із продовженням лінії швидкісного трамвая з Борщагівки до станції метро «Палац спорту» найближчими роками не зможуть втілити. В об’єднанні «Пасажири Києва» називають причиною цьому бездіяльність міської влади Києва, яка не спромоглася розпочати всі необхідні для цього процеси, саме тому Світовий банк скасував проєкт фінансування на суму 36 млн доларів.

Водночас заступник директора Департаменту транспорту КМДА Іван Шпильовий стверджує, що попри скасування фінансування Світового банку проєкт не закрито, і можливо, влада знайде інше фінансування.

Читайте також: у Києві частково обмежать рух Дніпровським узвозом

Нагадаємо, ідея про запуск нової трамвайної лінії активно почали розглядати у травні 2021 року. За планом, продовження лінії мало б оптимізувати транспортні маршрути Києва. Зокрема, розвантажили Святошинсько-Броварську гілку метрополітену, особливо станції метро "Вокзальна", "Політехнічний інститут" та пересадочні вузли підземки "Золоті Ворота – Театральна" та "Хрещатик – Майдан Незалежності". У жовтні 2021 року Кабінет Міністрів схвалив залучення 39 мільйонів доларів позики від Світового банку.

Додамо, чеський бізнес висловив зацікавленість та може взяти участь у розвитку та співпраці щодо Київського метрополітену.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!