Київ

Київ отримав від іноземних партнерів іще чотири нових найсучасніших пожежних авто

760 0
Київ отримав від німецьких та польських партнерів іще чотири нових найсучасніших пожежних автомобілі.

Чотири новеньких машини передано ДСНС міста Києва. Сьогодні автівки виїжджають на чергування в районах столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час передачі авто київським рятувальникам.

Пожежні автомобілі Києву передало німецьке місто-побратим Лейпциг за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Виробили автівки в найкоротші терміни польські партнери.

«Час очікування на такі авто в світі – приблизно 2 роки. Зроблені пожежні машини на базі шасі RENAULT з дубль-кабіною та колісною формулою 4х4 та 4х2. Автівки ефективно можуть використовуватися на міжбудинкових територіях, де вузькі проїзди, круті підйоми та складні дорожні умови. До того ж, ці автомобілі призначені і для пінного гасіння пожеж, що дуже важливо, особливо в умовах постійних ракетних атак росії», – зазначив Віталій Кличко.

Автомобілі для пінного гасіння пожеж ефективно зарекомендували себе під час ліквідації наслідків ракетних обстрілів та атак дронів-камікадзе на столицю, додав начальник Головного управління ДСНС України у місті Києві Сергій Кривошликов.

Нагадаємо, загалом від початку повномасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів в якості допомоги: 40 сучасних карет швидкої допомоги, 40 пожежних автомобілів (2 авто в грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів), також отримала столиця 72 міських автобуси.

ТЕГИ: авто

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!