Київ повертається до відключень світла за графіками, – Кличко

999 0
Водночас всі ключові приміщення, які забезпечують життєдіяльність міста, лікарні, школи дитсадки забезпечені електрогенераторами.
Віталій Кличко

Віталій Кличко

Електропостачання у Києві повернулося до відключень за графіками. Теплопостачання в оселях киян є. Електротранспорт у місті працює. Ключові приміщення столиці забезпечені електрогенераторами. 

Джерело: міський голова Києва Віталій Кличко, Укрінформ 

«​​Це була найбільша атака за 9 місяців на столицю України. Хочу подякувати силам ППО, які збили всі ракети, що летіли на Київ. Мережа енергопостачання в Києві зав'язана з єдиною системою країни. Ми знаємо, що були враження по всій Україні, тому відключили світло в більшості осель у місті. Зараз енергопостачання повернулося до попереднього стану, і ми повертаємося до планових відключень за графіками», – сказав він.

Кличко підкреслив, що ситуація з дефіцитом електроенергії в Києві залишається складною, але, тим не менше, наслідки вчорашнього обстрілу на енергопостачання впливу не мали.

Читайте також: У Києві під час відключення світла електросирени не працюють. Як дізнатися про тривогу

Також він охарактеризував ситуацію з теплопостачанням і електротранспортом.

«Тільки що пройшла нарада, де ми розглядали стан системи теплопостачання. Можу сказати, що всі оселі, всі домівки киян зараз з теплопостачанням. Також вчора на короткий час зупинився метрополітен. Раніше на деяких маршрутах замість тролейбусів ми запустили автобуси. Зараз перебоїв з електротранспортом у Києві немає», – зазначив Кличко.

Водночас мер Києва додав, що всі ключові приміщення, які забезпечують життєдіяльність міста, лікарні, школи дитсадки забезпечені електрогенераторами. Додатково Київ отримує генератори від європейських партнерів.

Нагадаємо, 15 листопада російські окупанти випустили по Україні близько сотні ракет. У Києві пролунали звуки вибухів. У Печерському районі є влучання у житлові будинки. Також падіння уламків зафіксували в Оболонському районі – влучили у закинуті будівлі. Внаслідок ракетної атаки загинула людина. В місті запровадили екстрені відключення електроенергії.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!