У Києві до осені планують відремонтувати понищені будинки

1284 0
На ремонт загалом виділили 800 мільйонів гривень.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві почали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілів російських військ. Роботи планують завершити до осені. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Роботи заплановано завершити ближче до середини осені, аби містяни до початку опалювального сезону повернулися у свої домівки. Для цього місто виділило зі столичного бюджету майже 600 млн грн. Також Кабінет міністрів виділив 200 млн грн з державного бюджету», – пояснює він.

Читайте також: Російські війська обладнують позиції на північному кордоні з Україною

Загалом відновлення потребують майже 390 будівель, із них понад 220 житлових будинків. Інші – об’єкти соціальної інфраструктури (медзаклади, садочки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі).

Нагадаємо, Київ з бюджету столиці виділив майже 600 мільйонів гривень на реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, пошкоджених обстрілами росіян. Крім того, Кабінет міністрів виділив 200 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій у столиці. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, кошти будуть спрямовані, зокрема, на першочерговий ремонт житлової, критичної та соціальної інфраструктури.

Додамо, що у столиці обстрілами пошкоджені понад 200 житлових будинків. Також зазнали руйнувань 46 шкіл, 30 дитячих садочків та понад 70 обʼєктів міської інфраструктури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!