Київ та Барселона стали містами-побратимами

980 0
Загалом у столиці України 63 міста-побратима.
Мер Києва Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу. Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу. Фото: КМДА

Київ та Барселона стали містами-побратимами. Угоду про співпрацю міст підписали в Барселоні мер української столиці Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу, передає КМДА.

«Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними. Столиця України розвиває співробітництво з європейськими містами. Залучає допомогу від партнерів, переконує їх в необхідності подальшої підтримки України», – наголосив Кличко.

За його словами, Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни. 

Ада Колоу підкреслила, що місто і надалі допомагатиме, підтримуватиме Київ та Україну. Зокрема, мери також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Читайте також: Під Києвом зведуть ще один тимчасовий переїзд через річку Ірпінь

Додамо, що Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав угоду про побратимство від початку широкомасштабної агресії росії. Зокрема, містами-побратимами української столиці також стали: Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург. Загалом у столиці України 63 міста-побратима.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради позбавили столицю республіки білорусь місто мінськ статусу міста-побратима Києва. За словами депутатів, за умов, коли білорусь стала плацдармом для атак росією України, будь-яке співробітництво між містами є неможливим.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!