Київ, Львів та Париж хочуть сполучити швидкісним потягом

5715 0
Рух потягів між Україною та Польщею хочуть удосконалювати, а у довгострокових планах – залізничне сполучення з України через Польщу та Німеччину до Франції.
фото: intercity.kiev.ua

фото: intercity.kiev.ua

Учора, 23-го грудня, перший рейс з Києва до Перемишля здійснив новий експрес, від якого і пасажири, і посадовці очікують якісного, швидкого й комфортного сполучення з Польщею.

"Маємо дуже великі очікування оскільки є багато туристів і у них є велике зацікавлення цим маршрутом. Багато людей по обидві сторони кордону, із задоволенням поїхали б на 2-3 дні відпочити в Польщу або Україну. Тепер курсує один Інтерсіті до Перемишля, який того ж дня повертається назад. Та ми вже думаємо над тим, щоб запустити більше поїздів між Києвом - Львовом та Перемишлем, наприклад ранковий і вечірній", - розповів після прибуття потяга на польський вокзал голова комісії інфраструктури сейму Республіки Польща Богдан Жонца, повідомила кореспондент Tvoemisto.tv.

Крім того, посадовець поділився ідеями щодо майбутніх спільних проектів України та Польщі: " У нас є амбітні плани: працюємо на комісіях, щоб ще розбудовувати сполучення між Києвом – Львовом –Польщею, а також створимо маршрут до Парижа". Як повідомляє Zaxid.net, Меморандум про необхідність сполучення залізничного з Києва через Польщу, Німеччину до Парижа вже підписаний.

Додамо, що після поїздки новим потягом Київ-Перемишль, голова транспортного комітету Верховної Ради України Ярослав Дубневич визнав, що деякі робочі моменти залишилось допрацювати. Зокрема, планують запустити онлайн-продаж квитків на міжнародне сполучення та організувати спільний контроль українських та польських прикордонників в поїзді.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!