Київ увійшов до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО

1381 0
Ця подія є визнанням столиці інтелектуальним європейським центром.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У вересні 2022 року у штаб-квартирі ЮНЕСКО прийняли рішення щодо включення Києва до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються (UNESCO Global Network of Learning Cities), метою якої є розвиток навчання впродовж життя у світі. Про це повідомляють у КМДА.

Навчання впродовж життя – це світовий тренд, який допомагає формуванню людського капіталу, тобто високоосвічених громадян будь-якої країни.

«Ця подія є визнанням Києва інтелектуальним європейським центром. Ми зробили багато для того, щоб наше місто заслужило цей статус. Зокрема, у 2019 році ініціювали створення Освітнього Хабу міста Києва задля реалізації концепції навчання впродовж життя на рівні всього міста»? - каже мер міста Віталій Кличко. 

За його словами, впродовж трьох років у Хабі пройшли навчання понад 20 тисяч киян офлайн та біля півмільйона дистанційно. Результат цієї трирічної роботи гідно оцінили в ЮНЕСКО. 

Читайте також: Киян попереджають про вибухи в області

Додамо, що в Освітньому Хабі Києва можна безкоштовно оволодіти найзатребуванішими навичками для успішного працевлаштування та відкриття власного бізнесу, вивчати українську та іноземні мови, а підліткам – визначити власні здібності до професій за допомогою штучного інтелекту.

Нагадаємо, у муніципальній книгарні «Сяйво книги» влітку стартував розмовний клуб української мови. Зустрічі планують проводити щотижня. Участь безкоштовна.

Софіко Векуа
ТЕГИ: київ, ЮНЕСКО

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!