Київ

Київ відсудив в орендаря земельну ділянку, де будували ЖК «Голосіївська Долина»

1254 0
Північний апеляційний господарський суд розірвав договір оренди земельної ділянки площею 7,7 га на Холодноярській вулиці (колишня Пайсарова), 7/9, де будували ЖК «Голосіївська Долина».
ЖК «Голосіївська Долина». Фото: bud.ua

ЖК «Голосіївська Долина». Фото: bud.ua

Забудовник хотів звести п'ять будинків, але встигли тільки один (не введений в експлуатацію), ще один зведений частково. Про виграний суд повідомила пресслужба київської прокуратури, рішення опубліковане в судовому реєстрі.

У вересні 2003 року Київська міська рада передала цю територію ВАТ "АТП 13058" для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель і виробничих споруд майнового комплексу.

Через 12 років компанія без згоди Київради та на підставі неіснуючої постанови Донецького окружного адміністративного суду змінила цільове призначення земельної ділянки – на "для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу".

Змінивши категорію земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови, орендар отримав дозвільні документи на забудову й став замовником житлового комплексу.

Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування державної реєстрації прав та розірвання договору оренди землі. Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову, але апеляційна скарга виявилась успішною, і в лютому 2023 року прокуратура добилась задоволення позовних вимог в повному обсязі.

Договір оренди земельної ділянки площею 7,7001 га, укладений між Київською міською радою та АТП 13058 у 2003 році розірвали. Здійснену 2016 року державну реєстрацію права оренди на цю землю скасували.

Вартість земельної ділянки оцінюється у 369 млн грн.

Нагадаємо, у лютому столичній прокуратурі також вдалося відсудити земельну ділянку площею 4,3 га у Приладному провулку, 10 на Святошині, де незаконно побудували ЖК "Академ-Квартал".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!