Київрада поглибить співпрацю з містом-побратимом Братиславою у сфері бізнесу, культури та мистецтва

681 0
Міська влада укріплює такі партнерські зв’язки з міжнародними організаціями задля проведення спільних заходів та створення словацько-української бізнес-спільноти.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Київська міська рада уклала меморандум про співпрацю з Українсько-Словацькою бізнес-агенцією (USBA) задля укріплення культурної, гуманітарної та економічної співпраці між Києвом та Братиславою. Про це повідомили у КМДА.

«Налагоджуємо співробітництво як у вимірі допомоги українському бізнесу у Словацькій Республіці, так і культурному та гуманітарному вимірах. Маємо перспективу проведення цьогоріч у Братиславі спільного фестивалю, який складатиметься із культурної та підприємницької складових. У планах також укріплення співпраці українських і словацьких суб'єктів господарювання та створення словацько-української бізнес-спільноти. Київська міська рада працює над тим, щоб в умовах воєнного стану підтримувати  український бізнес та створювати комфортні умови для його розвитку в Києві та європейських містах», – наголосив Володимир Бондаренко.

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова додала, що міська влада працює над тим, щоб створити сприятливе бізнес-середовище для представників українського бізнесу у Словацькій Республіці.

Також за словами депутатки, були підняті питання залучення іноземних інвестицій, зокрема фінансових ресурсів з європейських фондів задля допомоги українському бізнесу.

«Українсько-Словацька бізнес-агенція планує допомагати місту не лише гуманітарною допомогою, а також буде знайомити мешканців Братислави з українською культурою і мистецтвом, допомагати українцям вести бізнес у Словаччині, а також буде організовувати спільні заходи», – поділилась Ксенія Семенова.

Нагадаємо, Київ має понад 60 міст-побратимів. З початку повномасштабного вторгнення, містами-побратимами української столиці стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург та Барселона.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!