Київрада ухвалила пільги для працюючого в місті бізнесу

1177 0
Влада розуміє, що пільги зменшать надходження до бюджету, однак бізнес має вижити, а економіка – працювати.

Київська міська рада схвалила пільги для бізнесу, який працює в столиці. Пільги стосуються пересувної торгівлі, ресторанних майданчиків, підприємців, що працюють на комунальних площах, рекламних компаній, паркувальних майданчиків. 

«У Києві поступово відновлює роботу приватний бізнес. Зокрема, відчиняються знову продуктові магазини, кав’ярні, перукарні, СТО. І на засіданні ми ухвалили рішення, що нададуть стимул для роботи столичного бізнесу, бо в умовах воєнного стану, коли така складна ситуація, економіка повинна працювати», – говорить мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який наказав озброєній групі відібрати зброю в патрульних 

Для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плата за договорами буде зменшена до символічної 1 гривні. Сплата пайової участі для них становитиме 50% від наявної. Бізнес, що працює на комунальних площах, звільняється від сплати за оренду. Також пільги отримають паркувальні майданчики та рекламні компанії, які на рекламних площинах у місті розміщують соціальну та патріотичну рекламу.

Крім того, депутати ухвалили надання фінансової підтримки транспортним підприємствам міста. Зокрема, на виплату зарплат їх працівникам.

Кличко зазначає, що запровадження пільг – це зменшення надходжень до міського бюджету, але головне завдання, щоб бізнес вижив і працював, аби працювала економіка столиці та держави.

Нагадаємо, що раніше столична влада закликала підприємців, які у довоєнний час надавали послуги із прокату електросамокатів та велосипедів, відновити роботу. Це пов’язано з тим, що у Київ повертаються містяни, які виходять на роботу, однак громадський транспорт працює в обмеженому режимі. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!