Київрада витратить пів мільйона гривень на друк газет, які вже не випускають

2062 0
За законом органам місцевої влади заборонено володіти друкованими виданнями.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Київська міська рада витратить пів мільйона гривень на друк газет «Вечірній Київ» та «Хрещатик Київ», які не має права друкувати. Про це свідчить тендер на сайті Prozorro, на який звернув увагу киянин Сергій Пасюта.

Згідно з тендерною документацією, КП замовило друк 1000 примірників газети «Хрещатик Київ», (чотири шпальти, один раз на тиждень, 48 тижнів) 500 примірників спеціального випуску газети «Хрещатик Київ» (54 шпальти, чотири рази, за потребою), 20 тисяч примірників спеціального випуску газети «Вечірній Київ» (12 шпальт, один раз на рік).

 

Водночас за законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» органам місцевої влади заборонено володіти друкованими ЗМІ.

29 листопада 2018 року Київрада прийняла рішення припинити з першого січня 2019 року випуск газет «Газета Київської міської ради «Хрещатик» та «Вечірній Київ». Але вже 26 лютого 2019 року, засноване Київрадою КП «Центр публічної комунікації та інформації» почало випускати щотижневу міську газету «Хрещатик Київ» – газета копіює логотип старої і має інший номер свідоцтва про реєстрацію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!