У Києві на час війни заборонили продаж і запуск феєрверків

829 0
Також заборонили пересуватися містом на автівках без глушника.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Київрада заборонила на час війни продаж і запуск феєрверків у столиці, а також рух транспортних засобів, що використовують у конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутні шумопоглиначі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні ми ухвалили рішення про заборону на час війни продажу та запуску феєрверків у Києві та пересування містом автомобілів без глушника. Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти! Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку! За це має бути відповідальність», – пояснив він.

Так, перше рішення передбачає, що на період дії воєнного стану на території України та 30 днів після його припинення чи скасування на території міста Києва заборонено реалізацію (продаж, торгівлю) феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск.

Друге рішення передбачає заборону руху столицею транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на всій території України.

Нагадаємо, усі парки та сквери у Києві обстежили на вибухонебезпечні предмети. Закритими залишаються: частина парку «Лиса гора», частина парку «Кіото», парк «Борців за свободу та незалежність», «Деснянський», «Муромець», частина парку на острові Труханів, частина парку «Пуща-Водиця», частина Маріїнського парку. Усі інші парки – безпечні для відвідування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!