Київ

Київська міськрада стала лідером за кількістю депутатів, які пішли на фронт

658 0
У кожній місцевій раді, яка надала дані, є депутати, які взяли в руки зброю і пішли захищати Україну
ФОТО: КМДА

ФОТО: КМДА

27 депутатів Київради боронять державу зі зброєю в руках. Про це йдеться у дослідженні руху «Чесно».

У Київраді проходять службу 23% відсотки депутатів. Тут депутати однаково розподілились на мобілізованих і добровольців ДФТГ. 

Київська міська рада налічує 120 депутатів. 27 із них після 24 лютого 2022 року вступили до лав сил оборони або територіальної оборони.

Взяли зброю до рук представники майже всіх політсил, крім однієї. Цілком очікувано, це представники вже забороненої ОПЗЖ яку у Київраді очолює відомий ексрегіонал Олександр Попов. Той самий, який у 2013 році як голова КМДА намагався завадити Революції Гідності, встановлюючи на Майдані «йолку».

Найбільший відсоток депутатів, які взяли до рук зброю, має фракція «Голосу». Другу позицію посідає фракція «Батьківщини», адже близько 40% депутатів від партії долучились до захисту держави. Третю позицію займає партія «Єдність», у якій також чотири з п’яти депутатів на службі мають контракт з ДФТГ. Наступними у рейтингу є позафракційні депутати, «Слуга народу», УДАР та ЄС.

Загалом у дослідженні руху «Чесно» представлено дані лише від семи міських рад обласних центрів та чотирьох обласних рад. Це пояснюється тим, що ради не зобов’язані мати інформацію про деталі військової служби депутатів.

У процентному співвідношенні від загальної кількості депутатів у місцевій раді найбільше депутатів пішло на фронт з Чернівецької міської ради.

У кожній раді, яка надала дані, є депутати, які взяли в руки зброю. Дехто навіть уже склав мандат, аби дозволити наступному соратнику з партійного списку зайти у раду і виконувати представницьку функцію. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!