Київ

Київська ОВА підписала меморандум про співпрацю з чотирма фінансовими установами

534 0
30 березня в КОВА пройшла зустріч із представниками бізнесу на тему «Фінансові можливості для бізнесу Київщини».
Фото: КОВА

Фото: КОВА

Між Київською обласною адміністрацією та чотирма банками, а саме АТ «Державний ощадний банк України», АТ КБ «Приватбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Державний експортно-імпортний банк України», підписано Меморандум про співпрацю. Про це повідомляє пресслужба КОВА.

Як зазначається,  мета Меморандуму – надавати фінансову підтримку підприємствам Київщини за допомогою створення доступних умов кредитування. 

«Така співпраця сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та формуванню позитивного іміджу Київської області на внутрішньому й міжнародному ринку. А також створюватиме належні умови для швидкого післявоєнного відновлення економіки регіону», - йдеться у повідомленні. 

Ще одним із напрямів меморандуму є розширення доступу до банківських  послуг населення області.

«Через повномасштабне вторгнення росії значна кількість підприємств регіону зазнала величезних втрат. Наша задача – максимально допомогти бізнесу відновитися та продовжити розвиватися. Сьогоднішнє закріплення на папері співпраці з усіма державними банками України підтверджує нашу спільну відкритість і налаштованість на відбудову економіки. Сподіваємося на плідну взаємодію в питаннях розвитку фінансової сфери для потреб бізнесу та жителів Київщини. Впевнений, що партнерство бізнесу і влади – неодмінна передумова нашої Перемоги», – зазначив т.в.о. КОВА Дмитро Назаренко.

Крім того, під час заходу виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон презентував спільний проєкт «Додаткова компенсація для відновлення мікро-, малих та середніх підприємств Київської області в рамках Державної програми «Доступні кредити 5−7−9%».

Київська обласна адміністрація вже в цьому році планує реалізувати цей проєкт. У ній передбачено компенсацію коштом обласного бюджету частини відсотків за наданими уповноваженими банками кредитами.

Т.в.о. голови Київської ОДА підкреслив, що адміністрація завжди готова до співпраці з бізнесом та розв'язання проблемних питань, з якими стикаються підприємці.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії до України 24 лютого 2022 року до Київської області евакуювали 68 підприємств.

У березні 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%». На час воєнного стану ставка по кредиту становитиме 0%.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!