Громаді Києва повернули будинок-пам’ятку архітектури

2451 0
Розслідується кримінальне провадження за статтею шахрайство.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Прокуратура відстояла в апеляції рішення про повернення громаді Києва приміщення в будинку-пам’ятки архітектури. Про це повідомляють у Київській міській прокуратурі. 

«Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури міста Києва та витребувано на користь територіальної громади столиці комунальні приміщення вартістю понад 2,5 млн гривень», − пояснюють там. 

Раніше право власності на приміщення площею більше 190 кв. у будинку по проспекту Перемоги, 45, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, перейшло до фізичної особи на підставі неіснуючого інвестиційного договору. Захищаючи інтереси столичної громади, Солом’янська окружна прокуратура міста Києва заявила позов до суду про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння.

«Солом’янський районний суд м. Києва та Київський апеляційний суд погодилися з доводами прокурора та повністю задовольнили позов, яким визнано недійсним договір, скасовано незаконну реєстрацію права власності та витребувано нежитлове приміщення на користь столичної громади», − додають у Київській міській прокуратурі. 

Читайте також: «Один з наймасованіших обстрілів енергетичної інфраструктури». Міненерго про наслідки вчорашнього удару

Крім того, за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство).

Додамо, що будинок по проспекту Перемоги, 45 у Києві, що знаходиться поруч із станцією метро «Шулявська», є пам’яткою архітектури місцевого значення, належить до комунальної власності. Будівлю побудовано у 1958 році.

Нагадаємо, мешканців Київської області закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги у зв’язку із зростанням кількості ракетних ударів ворога. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!