Київ

Київська прокурорка провела відпустку в окупованому Криму і втратила посаду

2031 0
Після 24 лютого прокурорка фактично опинилась відрізаною від території, яку контролювала українська влада.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 1 (зараз – Голосіївська окружна прокуратура) Оксана Харитонова не виїхала з окупованого Криму, де проживають її батьки, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це пише Судово-юридична газета.

Оскільки з 2020 року прокурор знаходилась у відпустці для догляду за дитиною, то керівництво прокуратури не висловило заперечень проти поїздки у Крим.

Відпустка для догляду за дитиною мала закінчитись у квітні 2022 року, однак, як відомо, 24 лютого 2022 року війська РФ вдерлися на територію України, в тому числі з території окупованого раніше Криму, та окупували Херсонську область.

Таким чином, Оксана Харитонова фактично опинилась відрізаною від території, яку контролювала українська влада.

Оскільки у квітні відпустка закінчилась, а прокурор на робочому місці так і не з’явилася (прокурор не пройшла у 2021 році атестацію прокурорів місцевих прокуратур через відпустку для догляду за дитиною, тому вона не була переведена у штат новоствореної окружної прокуратури), відносно Оксани Харитонової почали складати акти про відсутність на роботі.

Наприкінці квітня Оксана Харитонова повідомила у кадровий підрозділ прокуратури, що не має можливості приїхати в Київ. Втім, складання актів про відсутність прокурора на роботі було продовжено.

Під час проведення службового розслідування Оксана Харитонова пояснень вже не надала.

У підсумку, у провину прокурору були поставлені порушення службового розпорядку без поважної причини, тобто прогули, та порушення норм професійної етики та поведінки прокурорів.

15 лютого 2023 року дисциплінарний орган прокуратури вирішив звільнити Оксану Харитонову з посади прокурора.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!