Київ

Київські медики з початку вторгнення продовжують отримують фінансову допомогу від міста. Скільки платять

790 0
Виплати грошової підтримки не припиняли навіть після повномасштабного вторгнення.
Фото: FINBALANCE

Фото: FINBALANCE

Безповоротну фінансову допомогу від міста київські медики продовжують отримувати у повному обсязі. Виплати грошової підтримки від столичної влади не призупинялися навіть із початком введення воєнного стану. Про це зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає пресслужба КМДА.

«Так, медичні працівники не залишилися без грошової підтримки. І не залишаються без неї зараз. Наприклад, у 2022 році загальна сума виплат за цією статтею видатків склала понад 1 мільярд 75 мільйонів гривень, а за два місяці 2023-го – вже понад 187 мільйонів. Нарахування при цьому сталі: 5 тис. грн лікарям, 4 тис. грн медсестрам та 2 тис. грн молодшому медичному персоналу», – зазначив Микола Поворозник.

Читайте також: в одній з лікарень Києва створять реабілітаційний центр для військових

Він зауважив, що кошти виділяються в рамках програми «Здоров’я киян». Тож столичні медики, у порівнянні з іншими регіонами, у цьому аспекті знаходяться у більш виграшному становищі.

Нагадаємо, з впровадженням медичної реформи, Київ втратив юридичну можливість нараховувати з муніципального бюджету будь-які кошти на оплату праці медпрацівників. Тоді мер Києва Віталій Кличко ініціював, а Київрада підтримала впровадження виплати щомісячної безповоротної фінансової допомоги медикам.

ТЕГИ: медики, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!