В столиці відремонтують Київський фунікулер

847 0
Фунікулер має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Після завершення робіт із консервації вестибюля Київський фунікулер закриють на плановий ремонт. Про це повідомляє перший заступник голови Київської МДА Микола Поворозник. 

«Із початком повномасштабної агресії росії перед Києвом постало питання функціонування фунікулеру як не лише громадського транспорту, але й пам’ятки. Адже фунікулер має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки. Особливо цінним є оздоблення вестибюлів, а саме: вітражі у виконанні українських художників Валентина Задорожного та Миколи Шкарапути», – пояснює він.

Читайте також: Росіяни втратили у війні майже 31 тисячу військових і понад 1300 танків 

За словами Поворозника, питання консервації пам’ятки вдалось вирішити завдяки волонтерам. Так, вітражі верхньої станції закрили 12 дерев’яними щитами, укріпили їх вогнестійким брезентом та оцинкованими залізними листами. Аналогічні роботи провели і на нижній станції. Загалом захист вітражів зайняв більше місяця.

«Зараз, окрім консервації художніх елементів фунікулеру, стоїть питання планового щорічного ремонту, який повинен проходити підйомник. Тому зараз фунікулер закриється на плановий ремонт, щоб за першої нагоди відкрити двері для відвідувачів», – підсумовує перший заступник голови КМДА. 

Нагадаємо, у Києві почали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілів російських військ. Роботи планують завершити до осені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!