Київський суд відкрив провадження за позовом «Львівського кіноцентру» про скасування карантину вихідного дня

1283 0
Верховна Рада, до речі, провалила голосування за скасування локдауну на вихідних.
Фото: Wikimapia.org

Фото: Wikimapia.org

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом ЛКП «Львівський кіноцентр» до Кабінету міністрів про скасування так званого «карантину вихідного дня». Про це повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: «Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

Напередодні Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр звернулися із позовами до Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування карантину вихідного дня. 

На думку позивачів, встановлені обмеження негативно плинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50% їх доходів за вихідні дні.

Читайте також: «У підприємців є прекрасні позиції для захисту», – адвокат про протоколи поліції і карантинний бунт Львова

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». У Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. Аби обійти рішення уряд, виконком ЛМР зробив суботу на неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!