Київ

Після скандалу київського виробника продовжують звинувачувати у продажі пива «Герої не вмирають». Що кажуть у броварні

1082 0
Столична броварня «Varvar» втрапила у скандал із новою назвою для свого напою ще в січні. Після публічного осуду фірма перепросила, але отримала нову хвилю хейту.
Фото з мережі

Фото з мережі

На полицях столичних супермаркетів помітили пиво зі скандальною назвою «Герої не вмирають». Згідно з фото, які публікують у Telegram-каналах, таке пиво продають по 71,99 грн за найменшу тару 0,33 л.

Придбати Pale Ale (блідий ель) можна і в інтернеті у мережі Novus.

Згідно з описом з сайту, напій виготовляє київське ТОВ «Біркрафтм, яке також випускає під ТМ Varvar інші види алкогольних напоїв. Компанію почали активно критикувати за неймінг ще в січні. У лютому компанія в своєму Facebook відреагувала на критику в мережі, зазначивши, що вибрали невдалий неймінг та пообіцяли передати кошти з продажу цього сорту у благодійний фонд.

«Нашій команді дуже шкода, що ця ініціатива викликала такий негативний відгук. Ми визнаємо, що влітку, коли виникла ідея розробити благодійний сорт, весь прибуток від якого йшов би сім'ям загиблих хлопців, ми прийняли дещо необдумане та емоційне рішення взяти саме цю назву, «Герої Не вмирають». Влітку ми втратили друга та колегу, наш пивовар Ярослав загинув на полі бою, і ця фраза попри всю болючість - бо герої вмирають - стала для нас тис, в чому ми хотіли переконати самих себе», – пояснюють у броварні та додають, що весь прибуток від продажу «Героїв» піде до БОН Благодійний Фонд.

«Усі звіти ми відкрито надамо. Просто зрозумійте, ми пивовари. Ми робимо те, що вміємо щоби допомогти. Нашою метою ні в якому разі не було когось зачепити, знецінити пам'ять, роздратувати чи підвищити свої продажі», – кажуть у компанії.
 

Зазначимо, що такі маркетингові ходи наразі не рідкість. Нещодавно у схожий скандал ірпінська компанія ТОВ «Комбуча Україна», яка випустила напій «Героїчна Буча Комбуча». Про те, що такий маркетинговий хід був поганою ідеєю свідчила реакція соцмереж.

Фото: скріншот

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!